voetbalzone

'Als ik nu mijn contract verleng, moet ik 25 miljoen kosten, voor iedereen'

Daniel Cabot Kerkdijk05 nov 2015, 06:13
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 06:13
Advertentie

Nolito heeft donderdag in de de Spaanse sportkrant AS een einde gemaakt aan de geruchtenstroom rondom zijn afkoopsom. De aanvaller, die reeds maandenlang met Barcelona in verband wordt gebracht, heeft nog altijd niet zijn contract met Celta de Vigo verlengd en daardoor is er onduidelijkheid over de hoogte van zijn transferclausule.

voetbalzone

Spaanse media maakten eerder melding van 'een Barcelona-clausule': als de Catalaanse club de aanvaller daadwerkelijk wil contracteren, dan hoeft men een lager bedrag te betalen dan andere clubs. "Dat was zo geweest als ik in augustus mijn contract had verlengd", zo stelt de Spaans international. "In dat geval was mijn prijs voor Barcelona 18 miljoen euro geweest en 25 miljoen euro voor de rest van de clubs."

"Als ik nu mijn contract verleng, moet ik 25 miljoen euro kosten, voor iedereen. Zolang ik niet bijteken, is er sprake van een clausule van 18 miljoen euro, voor iedereen." De 29-jarige Nolito is ook dit seizoen weer belangrijk voor het uitstekend presterende Celta, dat derde staat in de Primera División. In tien Primera División-duels was de voormalig speler van onder meer Barcelona en Benfica goed voor zeven doelpunten.

Bezig met laden …