voetbalzone

‘Als ik opzettelijk had gespuugd, hadden mijn ouders mij verafschuwd’

Gijs Freriks21 mrt 2015, 09:20
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2015, 09:20
Advertentie

De Engelse voetbalbond FA legde Jonny Evans twee weken geleden een schorsing van zeven wedstrijden op, omdat de 27-jarige verdediger had gespuugd naar Newcastle United-aanvaller Papiss Cissé. De Noord-Ier ontkende steeds te hebben gespuugd, maar stelt nu in The Times dat hij in ieder geval niet opzettelijk heeft gespogen.

voetbalzone

“Ik heb de intentie nooit gehad, dus ik kon de strafmaat van de FA echt niet accepteren. Spugen naar iemand, dat is werkelijk een van de meest verachtelijke dingen die je kan doen. Het is laag en primitief. Het zou nooit bij mij opkomen om naar iemand te spugen. Je moet dan wel een enorme idioot zijn”, aldus Evans.

“Na alle commotie ben ik naar mijn moeder en vader gegaan, want als ik opzettelijk had gespuugd, dan hadden ze me verafschuwd. En terecht. Ze hadden mij een trap verkocht als ik dat had gedaan.” Evans geeft toe dat het voor hem een gewoonte is om te spugen: “Ik wilde laatst op de training spugen, maar kon mij net op tijd inhouden. Het is iets waar ik aan probeer te werken.”

Bezig met laden …