voetbalzone

‘Als ik slecht speelde, schreeuwde pa in mijn gezicht: dat hielp goed’

Erik van Dam08 jun 2013, 08:06
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2013, 08:06
Advertentie

Voor voetballers met een beroemde oud-speler als vader is het soms vechten tegen de bierkaai om een eigen profloopbaan op te zetten. Met Thomas Ince gaat het echter naar behoren: hij verliet de jeugdopleiding van Liverpool drie jaar geleden, maar is er alleen maar beter van geworden. Inmiddels is hij de sterspeler bij Blackpool en een vaste klant bij Engeland Onder-21, waarmee hij nu in Israël is.

/

Ince groeide op met Paul Ince als vader: een belangrijke middenvelder van Manchester United en later Liverpool en Middlesbrough, die ook uitkwam voor het Engelse nationale team. Thomas reisde overal naartoe met zijn vader en probeerde zoveel mogelijk van hem te leren. Toen Ince senior zelf klaar was met zijn profcarrière, ontfermde hij zich over zijn zoon om die beter te laten worden.

“Als kind maakte hij me wel eens aan het huilen. Als ik slecht speelde, schreeuwde pa in mijn gezicht en riep hij zus en zo. Of hij maakte het nog erger. Maar dat was de enige manier om me sterker te maken. Hij analyseert iedere wedstrijd van me, ik zou het echt niet anders willen. Want om zover te komen als mijn vader is gekomen moet je heel veel doen en laten en ik bof dat ik zo’n bijzondere leiding kan krijgen”, zegt Ince junior.

Afgelopen seizoen maakte de 21-jarige vleugelspeler achttien goals voor Blackpool. Als hij in de zomer niet verkocht wordt, gaat hij een nieuw seizoen in onder leiding van zijn vader, die trainer is bij the Seasiders. Op de vraag of vader en zoon op elkaar lijken qua spel, antwoordt Ince junior met een knipoog: “Ik krijg niet zoveel rode kaarten als hij. Ik ben een wat creatievere speler, maar hij zegt steeds dat hij vaker scoorde. Hij laat telkens weer zijn doelpunten zien die op YouTube staan.”

Bezig met laden …