voetbalzone

'Als ik stop met voetbal, ga ik rondreizen met een rugzak'

Matthijs van Laar15 dec 2015, 12:28
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 12:28
Advertentie
voetbalzone

Daniel Alves is een vreemde eend in de bijt in de voetbalwereld. De rechtsback van Barcelona zegt in een interview met O Globo volop van het spel te genieten, maar de zaken eromheen kunnen hem gestolen worden. “Ik heb mijn zwakheden, maar ik ben een oprecht en eerlijk mens”, vertelt hij.

Alves omschrijft zichzelf in het vraaggesprek als prettig gestoord. “Ik ben een goede gek. Iemand die van het leven houdt. Ik kijk bijvoorbeeld bijna geen tv, vanwege het vele slechte nieuws. Ik ben iemand die wil genieten van het leven. Ik leef voor het plezier dat muziek me geeft. Ik houd van mode en eten omdat het vrije werelden zijn. Werelden van creativiteit en ontdekking. In het voetbal moet ik regels opvolgen, maar ik vind het heerlijk om vrijuit te kunnen spelen.”

Normaal is niet gek genoeg, vindt de 32-jarige international van Brazilië. “Ik ben misschien anders dan andere mensen. Ik straal graag persoonlijkheid uit, bijvoorbeeld door mijn manier van kleden. Normaal vind ik maar saai. Ik krijg een auto van de club, maar kies dan altijd iets met felle kleuren. Dat vind ik nu eenmaal leuk.”

voetbalzone

Het feit dat zijn karakter ver afstaat van de voetbalwereld, maakt het soms lastig. “Ik denk steeds minder na over voetbal. Ik houd eigenlijk niet van deze wereld. Ik ben er een onderdeel van, maar pas hier niet. Er zijn zoveel leugens, belangen… ik heb ook mijn zwakheden, maar ik ben wel oprecht en eerlijk. Soms heb ik het idee dat de waarheid niet gezegd mag worden.”

Alves wil na zijn actieve carrière dan ook weg uit de voetbalwereld. Een loopbaan als trainer lijkt voorlopig niet in zijn gedachten te zitten. “Als ik stop, doe ik mijn rugzak om en trek ik de wijde wereld in. Ik zal absoluut het voetbal blijven volgen, maar ik laat die wereld achter me.”

Bezig met laden …