voetbalzone

'Als je bij Ajax niet presteert, geef je de trainer het recht om je te wisselen

Bart Kruyt21 sep 2015, 08:55
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2015, 08:55
Advertentie

De ontwikkeling van Arek Milik bij Ajax gaat met vallen en opstaan. De aanvaller is op papier de eerste spits van de Amsterdammers, maar Frank de Boer verwacht meer van de Pools international. Afgelopen donderdag koos de coach er tegen Celtic voor om Milik op de bank te laten beginnen en de goaltjesdief geeft aan dat hij dit eigenlijk wel had zien aankomen.

voetbalzone

“Ik weet inmiddels dat je bij Ajax met een enorme concurrentie te maken hebt en als je even niet presteert, geef je zelf de trainer het recht om een ander op jouw plek te zetten”, zegt Milik in De Telegraaf. Zondag mocht hij wel weer starten tegen Excelsior en met en goal en een assist was de spits belangrijk voor Ajax. “Scoren is het grootste onderdeel van presteren”, weet Milik. “Dat heb ik nu weer gedaan en mijn eigen zelfvertrouwen neemt toe. Dat zit op dit moment wel goed.”

Tegen Celtic was Daley Sinkgraven de slechtste man aan de kant bij Ajax en hij moest zondag op de bank plaatsnemen. Volgens Frank de Boer heeft hij Sinkgraven echter niet geslachtofferd: hij wees erop dat de dribbelaar geen linksbuiten is en dat hij met Viktor Fischer, Amin Younes en Lasse Schöne drie specifieke buitenspelers tot zijn beschikking heeft.

Bezig met laden …