voetbalzone

'Als je bij 4-0 nog iemand door de benen wilt spelen, dan word ik kwaad'

Erik van Dam20 okt 2011, 00:01
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2011, 00:01
Advertentie

Mario Been zat woensdagavond de grootste martelgang uit sinds zijn indiensttreding bij RC Genk. De Belgen verloren op Stamford Bridge kansloos van Chelsea; het derde groepsduel in de Champions League werd met 5-0 weggegeven. “De laatste pass kwam niet aan. We misten finesse in de zone van de waarheid”, merkte Been na afloop op in de Belgische pers.

/

“En als je bij een 4-0 achterstand nog iemand door de benen wilt spelen, dan word ik kwaad ja. Dat was onnodig”, legt Been uit in gesprek met Het Laatste Nieuws. Hij werd langs de zijlijn vaker boos dan hem lief is. “Ik hield mijn hart echt vast. 4-0 aan de rust. Dat doet pijn. Ik wisselde Abel Masuero, omdat ik niet tevreden was over hem. Na de pauze liep het beter.”

“Kwam het doordat Chelsea wat gas terugnam, of omdat wij beter stonden opgesteld?”, vraagt ook Been zich af. De ex-trainer van Feyenoord staat vroeg in het seizoen al redelijk onder druk in België. In de competitie verkeert Genk in een dip; de laatste twee duels met Lokeren (1-3) en Anderlecht (0-1) gingen beiden verloren. Over drie dagen wacht een thuiswedstrijd tegen Bergen.

Alle Champions League-doelpunten:


Bezig met laden …