voetbalzone

‘Als je Cavani en Ibrahimovic in je team hebt, speel je met twee aanvallers’

Erik van Dam27 jul 2013, 13:53
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2013, 13:53
Advertentie

Laurent Blanc kan bijna niet wachten tot het zaterdagavond is. Dan ontmoeten Paris Saint-Germain en Real Madrid elkaar in een vriendschappelijk duel, dat om 20.00 uur begint. Blanc, die deze zomer het stokje van Carlo Ancelotti overnam bij de Fransen, is benieuwd naar hoe de aanvalstandem fungeert tegen de sterke Spanjaarden.

/

Edinson Cavani werd recent voor 64 miljoen euro overgenomen van Napoli, maar een wedstrijd spelen zat er nog niet in voor de nieuwe spits uit Uruguay. “Het is moeilijk te zeggen of hij tegen Real Madrid zal spelen”, geeft Blanc aan. “Edinson is vandaag pas aangekomen, dus we moeten even afwachten hoe zijn conditie is.” Blanc zegt veel zin te hebben in de kraker.

“Vriendschappelijke wedstrijden zijn altijd leuk, zeker wanneer je tegen Real Madrid kunt spelen”, vindt de oud-verdediger. Over een week treden les Parisiens aan tegen Girondins Bordeaux in de strijd om de Franse Supercup, dus is dit een laatste testcase voor Blanc en zijn spelers. Over het spelsysteem is Blanc duidelijk; hij zal niet kiezen tussen Cavani en Zlatan Ibrahimovic, want zij spelen samen. “Als je Cavani en Ibrahimovic in je team hebt, speel je met twee aanvallers.”

Bezig met laden …