voetbalzone

‘Als je die herrie hoort van publiek in de ArenA, blijf je gewoon rennen’

Daniel Cabot Kerkdijk07 nov 2013, 08:10
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2013, 08:10
Advertentie

Ajax trok woensdagavond een cruciale overwinning op Celtic (1-0) over de streep. Het team van Frank de Boer heeft daardoor plaatsing voor de Europa League sowieso in eigen hand en maakt daarnaast nog steeds kans op de tweede plek, die recht geeft op overwintering in de Champions League. De achterstand op AC Milan bedraagt slechts een schamel punt.

/

Volgens Davy Klaassen, die dik tachtig minuten op het veld stond, was de overwinning volledig verdiend, omdat het team van De Boer vrijwel niets weggaf. De perfecte sfeer in de Amsterdam ArenA gaf de spelers bovendien extra kracht. “Het hielp echt dat we thuis speelden”, verzekerde de middenvelder in gesprek met NUsport. “Als je het echt zwaar hebt en je hoort die herrie van het publiek, dan blijf je gewoon rennen. Voor die mensen wil je winnen.”

Aan het eind van de maand komt Barcelona naar Amsterdam. Coach Gerardo Martino heeft al laten weten dat zijn team per se als eerste in Groep H wil eindigen. Daley Blind heeft hoop op een goede afloop, mede omdat het laatste groepsduel tegen directe concurrent Milan is. “Wij spelen altijd voor de winst, maar tegen Barcelona zou een punt al mooi zijn. Daarna moeten we bij Milan stunten."

Bezig met laden …