voetbalzone

‘Als je echt in de problemen komt, zet Kramer dan tegenover Ibrahimovic’

Dominic Mostert23 nov 2016, 11:25
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2016, 11:25
Advertentie

Door de schorsing van Eric Botteghin en het blessureleed van Terence Kongolo en Sven van Beek moet Giovanni van Bronckhorst puzzelen in zijn achterhoede voor het duel met Manchester United van donderdag. Wessel Dammers en Renato Tapia lijken de voornaamste kandidaten om Jan-Arie van der Heijden te vergezellen, centraal in de verdediging. Pascal Bosschaart komt bij RTV Rijnmond echter met een opvallend alternatief.

/

Hij zou het niet gek vinden om een middenvelder of aanvaller in de verdediging op te stellen. "Zeker met Zlatan Ibrahimovic, die is natuurlijk kopsterk. Dus ik zou misschien Michiel Kramer daar neerzetten als je echt in de problemen zit. Hij is ook kopsterk, maar voetballend natuurlijk niet de beste optie. Maar Feyenoord zal voornamelijk verdedigen", beargumenteert Bosschaart, om vervolgens toch te concluderen dat hij uiteindelijk voor Dammers zou kiezen. Als Dammers niet het vertrouwen krijgt, hoeft Giovanni van Bronckhorst hem volgens Joop van Daele niet meer bij de selectie te halen. "Want je degradeert hem dan tot figurant."

Wie het ook wordt, Dirk Kuyt heeft er vertrouwen in dat Feyenoord de afwezigheid van het drietal kan opvangen. "Met wat passen en meten zijn er volgens mij twee mogelijkheden: Wessel Dammers en Renato Tapia. Die jongens trainen hard en wachten al lang op hun kans, wat is er dan mooier dan die op Old Trafford te krijgen?", vraagt Kuyt zich hardop af in gesprek met Voetbal International. "Dan kun je ook meteen echt laten zien wat je kunt. Dit is topvoetbal. Je moet er staan als het zover is. Zorgen dat je klaar bent en zorgen dat je je kans pakt."

Bezig met laden …