voetbalzone

'Als je grote doelen wil bereiken, moet je voor een grote club spelen'

Matthijs van Laar11 okt 2013, 17:33
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2013, 17:33
Advertentie
/

Schalke piekert er niet over om Julian Draxler tussentijds te laten gaan, maar de speler zelf denkt wel degelijk na over een vertrek. Het supertalent hint vrijdag in de Kölner Stadtanzeiger richting een vroegtijdig afscheid van huis en haard in Gelsenkirchen. “Ik ben een altijd een Schalker geweest, maar ik ben niet met de club vergroeid”, zegt hij.

De twintigjarige buitenspeler staat op de scoutinglijst van vrijwel iedere Europese topclub en naar verwachting zal een transfer dan ook niet lang op zich laten wachten. Toch trad Schalke onlangs naar buiten met het nieuws dat de club er niet over piekert om Draxler te verkopen. Het contract van achtvoudig Duits international loopt nog door tot medio 2018, al zegt dat in het huidige voetbal niet veel meer.

“Als je grote doelen wil bereiken, zoals een wereldspeler die nu eenmaal voor ogen heeft, dan moet je bij een grote club spelen”, aldus Draxler, die onder meer Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Arsenal en Manchester United noemde als mogelijke opties. Goedkoop zal de jongeling geenszins zijn: onlangs werd al gesproken over een transfersom die rond de 45 miljoen euro moet liggen.

Bezig met laden …