voetbalzone

'Als je hem van goede aanvoer voorziet scoort hij, zijn hele carrière al'

Daniel Cabot Kerkdijk31 dec 2011, 23:05
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2011, 23:05
Advertentie

Blackburn Rovers zorgde zaterdagmiddag voor een daverende verrassing op Old Trafford. De laagvlieger zegevierde met 2-3 over Manchester United en bezorgde the Mancunians zodoende haar eerste nederlaag ooit in de kerstperiode (25 december-6 januari). Blackburn Rovers-manager Steve Kean was na afloop door het dolle heen. "Dit kan ons seizoen veranderen", stelde hij.

/

"Dit is een enorm belangrijk resultaat voor ons", jubelde Kean, wiens positie de laatste weken bijzonder onder druk staat. "We speelden met een zeer jong elftal. Deze overwinning kan ons seizoen een positieve boost geven." Kean deed beroep op een basiselftal van een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en 320 dagen. Dat was in de historie van the Rovers nog nooit eerder voorgekomen.

Aiyegbeni Yakubu, ook wel bekend als the Yak, was tweemaal trefzeker. "The Yak is in topvorm. Als je hem van goede aanvoer voorziet scoort hij, dat doet hij zijn hele carrière al." De teller van Yakubu staat dit seizoen inmiddels op twaalf competitiedoelpunten, het hoogste aantal van een speler van Blackburn Rovers in veertien seizoenen.


Bezig met laden …