voetbalzone

'Als je Messi de ruimte geeft, scheurt hij je helemaal aan stukken'

Erik van Dam01 jul 2011, 14:44
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2011, 14:44
Advertentie

Ronald Raldes gaat al een tijdje mee in de voetballerij. De dertigjarige verdediger uit Bolivia speelt al elf jaar mee op het hoogste niveau, maar kwam nog maar weinig spelers tegen van het niveau van Lionel Messi. In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) staat Raldes tegenover El Pulga en moet hij de Argentijnse dribbelaar in bedwang zien te houden.

/

Argentinië en Bolivia ontmoeten elkaar dan namelijk voor hun eerste groepsduel op de Copa América. “Het zal zwaar worden”, voorspelt Raldes op de officiële website van de FIFA. “Messi is een onvoorspelbare speler, die je geen enkele ruimte mag toestaan. We zullen dicht bij hem moeten blijven. Er is hier meer man-op-man verdediging en fysiek contact dan in Europa, maar ik denk eigenlijk niet dat dat van invloed zal zijn op Messi's prestaties.”

“Waar je hem ook tegenkomt, als je hem de vrijheid geeft scheurt hij je met gemak aan stukken”, zegt Raldes beeldend. “Maar we kunnen ook weer niet de fout maken door ons alleen op Messi te concentreren. Ze zijn allemaal gevaarlijk”, wijst hij naar de collega's van de international. Raldes denkt dat Bolivia kansen heeft om de groep door te komen. “We hebben ook duels met Costa Rica en Colombia, tegen hen maken we denk ik een goede kans. Ons doel is deze ronde door te komen.”

Bezig met laden …