voetbalzone

‘Als je met Dynamo Kiev verliest, nemen ze een deel van je salaris in’

Thijs Post15 jun 2011, 17:47
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2011, 17:47
Advertentie

Dmitry Bulykin plaatste zich het voorbije seizoen voor Europees voetbal met ADO Den Haag en zal zo de nodige bonussen hebben opgeraapt. Het is in het profvoetbal namelijk de normaalste zaak van de wereld dat spelers die een wedstrijd gewonnen hebben een premie krijgen. Bulykin staat in de belangstelling van Dynamo Kiev en mocht de Rus voor die club kiezen staat hem nog wat te wachten: Dynamo wijkt van de gebruikelijke filosofie af en laat de spelers betalen als ze een wedstrijd verliezen.

“Het is heel lastig bij Dynamo”, begint speler Ayila Atanda Yussuf zijn relaas tegenover BBC Sport. “Als je daar speelt wil je altijd winnen, want als je verliest dan nemen ze een deel van je salaris in. Eerst protesteerde ik daar nog tegen maar de andere spelers vertelden me dat ze dat bij iedereen doen.”

“Ze maken ook geen verschil in thuis- of uitwedstrijden en het maakt ook niet uit wie de tegenstander is. Het draait alleen maar om winnen en nergens anders om. Het is de enige taal die ze kennen.” Als de club tegen Shakhtar Donetsk speelt is de druk helemaal groot. “Het is een politieke strijd, er staat veel op het spel tegen Shakhtar. Het is taboe om van die club te verliezen.”

Bezig met laden …