voetbalzone

'Als je 200 miljoen euro investeert, dan zal je vroeg of laat wel wat winnen'

Bart Kruyt11 jan 2013, 11:25
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2013, 11:25
Advertentie

Juventus hoopt dit seizoen de Scudetto te kunnen prolongeren. De ploeg van Antonio Conte werd vorig seizoen al kampioen van Italië en staat ook nu weer bovenaan, met vijf punten voorsprong op achtervolger Lazio. Alberto Aquilani geeft zijn oude werkgever goede papieren voor het winnen van de landstitel, maar ziet een eventueel kampioenschap voor Juve niet als een bijzondere prestatie.

/

Aquilani speelde in het seizoen 2010/11 op huurbasis voor de Oude Dame en verdient momenteel zijn geld bij Fiorentina, dat vierde staat in de Serie A. "Voor ons zou het al fantastisch zijn als we bij de eerste vier ploegen kunnen eindigen", zei de middenvelder. "Ik denk dat Juventus de Scudetto wint, maar dat is ook niet zo gek. Als je 200 miljoen euro investeert, dan zal je vroeg of laat wel wat winnen. Het zou gek zijn als het tegenovergestelde zou gebeuren."

Fiorentina is dit seizoen de revelatie van de Serie A en staat hoger op de ranglijst dan Internazionale (dat wel evenveel punten heeft als la Viola) en AC Milan. "Van deze clubs heeft iedereen aan het begin van het seizoen altijd hoge verwachtingen, dat is logisch. Maar ze gaan door een moeilijke periode en hebben de laatste tijd geen grote transfers meer gedaan. Dat merk je nu", aldus Aquilani.

Bezig met laden …