voetbalzone

‘Als je niet met zo'n situatie kunt leven, ben je niet geschikt voor topvoetbal’

Erik van Dam29 apr 2014, 18:44
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2014, 18:44
Advertentie

Met nog één speelronde te gaan staat Roda JC onderaan. De Limburgers kropen de laatste jaren al enkele keren door het oog van de naald via de play-offs, maar als NEC aanstaande zaterdag niet wordt gepasseerd op de ranglijst, zakt men onherroepelijk af naar de Jupiler League. Jon Dahl Tomasson is zich daar goed van bewust, maar de trainer ligt er ’s nachts naar eigen zeggen niet wakker van.

voetbalzone

De 37-jarige coach werd op 26 december overgenomen van Excelsior, als opvolger van Ruud Brood. Brood pakte in zeventien wedstrijden achttien punten met Roda JC, dat veertiende stond toen de trainer zijn koffers moest pakken. Daarna werkte de club even met een interim-duo en vervolgens kwam Tomasson, die in vijftien wedstrijden acht punten wist binnen te halen voor Roda JC.

Zaterdag gaat men op visite bij Go Ahead Eagles. Als er niet wordt gewonnen, is men hoe dan ook gedegradeerd. Als Roda JC wint en NEC verliest komen de twee clubs in punten gelijk en is het doelsaldo doorslaggevend. “We staan onderaan, we moeten winnen”, zegt Tomasson tegen L1. “Dat is een bepaalde druk, dat hoort erbij. Daar moeten we mee kunnen leven. Als je niet met zo'n situatie kunt leven, ben je niet geschikt voor topvoetbal”, vindt de trainer.

Bezig met laden …