voetbalzone

‘Als je niet wint, is er altijd wel iemand die de vinger aan de trekker houdt’

Gijs Freriks18 okt 2015, 12:15
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2015, 12:15
Advertentie

Brendan Rodgers werd precies twee weken geleden op straat gezet door Liverpool en het vertrek van de Noord-Ier kwam voor Garry Monk toch wel onverwachts. De manager van Swansea City kent echter ook de wetten van het topvoetbal.

voetbalzone

“De gedachte dat deze baan erg riskant is, heeft het ontslag van Rodgers er bij mij wel weer even in geramd. Ik wist dat al toen ik aan deze baan begon”, zegt de 36-jarige oud-verdediger in een interview met the People. “Mij is vaak verteld dat je eigenlijk maar voor maximaal acht wedstrijden werkt. Als je acht wedstrijden niet wint, is er altijd wel iemand die de vinger aan de trekker houdt.”

“Die situatie zorgt er ook voor dat je niet naast je schoenen kan lopen wanneer mensen iets aardigs over je zeggen, dat hoort nu eenmaal bij de job. Je moet meer dan ooit zien te winnen en het is moeilijk om een balans te vinden. Ik heb Brendan niet gesproken, maar ik heb hem een berichtje gestuurd. Het spijt mij voor hem, want hij is een topgozer en een toptrainer. Hij komt terug, dat weet ik zeker.”

Bezig met laden …