voetbalzone

‘Als je niet zou weten hoe oud Zlatan is, zou je denken dat hij 28 of 29 is’

Robin Bruggeman04 okt 2016, 09:23
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2016, 09:23
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic is op Michael Carrick na de oudste speler in de selectie bij Manchester United. De Zweed, die maandag zijn 35e verjaardag vierde, lijkt echter nog weinig aan kracht te hebben ingeboet, ziet ook Ander Herrera. Volgens de Spanjaard voetbalt Zlatan nog steeds alsof hij een twintiger is.

/

“Hij traint elke dag op zijn top en hij probeert iedereen mee te krijgen. Hij doet het geen enkele training rustiger aan. Hij is erg, erg agressief en veeleisend, maar op een goede manier. Hij wil elke training winnen en hij wil dat iedereen met hem meegaat, dus wij mogen blij zijn dat we Zlatan hebben”, vertelt Herrera aan verslaggevers. “Als je naar een wedstrijd kijkt en je zou niet weten hoe oud hij is, dan zou je zeggen dan hij 28 of 29 is. Hij is voor iedereen een voorbeeld. Ik ben niet jong en ook niet oud, ik zit ergens in het midden en hij is voor mij ook een voorbeeld.”

“Je ziet hoe Zlatan met zijn lichaam omgaat, dat is hoe een professional zich moet gedragen”, gaat de middenvelder verder. “Maar ik mag Wayne Rooney ook niet vergeten. Hij is een topspeler, hij is hetzelfde als Zlatan op het trainingsveld. Carrick ook, Ashley Young, zij zijn allemaal voorbeelden. Toen ik nog niet bij een topteam zat, had ik bewondering voor dat soort spelers. Ik wilde zijn zoals zij en acht of negen seizoenen bij United spelen. Dat is niet eenvoudig, je moet altijd keihard werken.”

Bezig met laden …