voetbalzone

'Als je niets opsteekt van een teamgenoot, ben je volgens mij een idioot'

Matthijs van Laar14 apr 2016, 10:20
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2016, 10:20
Advertentie
/

Zo ongelooflijk als het verhaal van Jamie Vardy is het niet, maar ook Troy Deeney legde een lange en zware weg af voor hij kon schitteren in de Premier League. De 27-jarige spits van Watford speelde jarenlang in de anonimiteit, voor hij in 2012 werd opgepikt door zijn huidige werkgever. Dit seizoen maakt hij indruk op het hoogste niveau, maar zijn gedrag zal er niet door veranderen.

Deeney zegt in de Daily Mail een broertje dood te hebben aan spelers die te snel naast hun schoenen gaan lopen. “Omdat je als voetballer bevoorrecht bent, wil niet zeggen dat je jezelf moet afsluiten van de echte wereld. We hebben allemaal een andere achtergrond en bij Watford probeer ik mijn horizon te verbreden. Ik wil van mijn teamgenoten weten hoe zij zijn opgegroeid en wat hun plannen zijn na het voetbal. Als je een nieuw iemand ontmoet en je steekt daar niks van op, ben je volgens mij een idioot. Dan verspil je je leven.”

Volgens Deeney zal dat nooit op hem van toepassing. Jarenlang werkte hij keihard om te staan waar hij nu staat, al merkt hij dat het lastig is om de drive te behouden. “Je doet alles om je doel te bereiken, maar als het je lukt en je krijgt die transfer en dat tweejarige contract, dan dooft onbewust het heilige vuur. Geen idee wat het is, maar het keert niet terug. Je moet daarna hard werken om te blijven waar je bent.”

Het maakt dat Deeney veel respect heeft voor voetballers die jarenlang op het hoogste niveau acteren. “Het voetballen zelf is niet zo lastig. Zestig procent is mentaal. Je kunt achterover leunen en denken: Yeah, I was great in december. Maar het is april. Laat het nog maar eens zien. En er zijn zoveel afleidingen, dat merk ik nu ook met al die plotselinge aandacht van de media.”

Bezig met laden …