voetbalzone

‘Als je puur naar de resultaten kijkt, is hij zeker een kandidaat bij Arsenal’

Chris Meijer02 mei 2018, 20:23
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2018, 20:23
Advertentie

Sinds Arsenal het vertrek van Arsène Wenger wereldkundig heeft gemaakt, is de speculatie over zijn opvolging in alle hevigheid losgebarsten. Verschillende namen passeerden reeds de revue, waaronder die van Sean Dyche. Paul Merson is echter van mening dat de huidige manager van Burnley nog niet geschikt is voor de vacature bij Arsenal.

“Mensen rekenen me hier misschien op af, maar je moet voor deze baan ervaring bij een grote club hebben. Je hebt iemand nodig die een omgeving gewend is waar het om winnen draait en waar het in de kranten staat als je niet weet te winnen. Als hij bij een topclub gevoetbald had, was er wel een kans dat hij de baan zou krijgen”, zegt Merson tegenover Sky Sports. Dyche speelde voor onder meer Nottingham Forest, Chesterfield, Bristol City, Millwall en Watford.

“Begrijp me niet verkeerd, Dyche doet bij Burnley geweldig werk. Hij verdient het zeker om op sollicitatiegesprek te komen”, vervolgt de oud-middenvelder van onder meer Arsenal en Aston Villa. Charlie Nicholas sluit zich aan bij Merson. “Hij past niet bij Arsenal. Je moet nu juist verder bouwen op de fundamenten van Wenger. Dyche zou zijn speelstijl niet aanpassen, temeer omdat hij er nu succesvol mee is geweest.”

“Ik weet zeker dat hij een ander systeem zou spelen als hij betere spelers had”, voegt Matthew Le Tissier toe. Dyche bezet met Burnley momenteel de zevende plaats in de Premier League. "In het voetbal krijgen mensen snel labels en dat is vaak niet gebaseerd op wat ze gepresteerd hebben. Als je puur naar de resultaten kijkt, is hij zeker een kandidaat om bij Arsenal aan de slag te gaan als manager.”

Bezig met laden …