voetbalzone

‘Als jonge spelers ooit de kans krijgen naar Ajax te gaan, zeg ik: doen’

Peter Nusselder19 nov 2014, 08:10
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2014, 08:10
Advertentie

Ajax heeft van oudsher een sterke band met Denemarken en middenvelder Niki Zimling is alweer de 23e Deense speler in de geschiedenis van de Amsterdammers. De van FSV Mainz 05 gehuurde routinier denkt te weten waarom de band er is. “Techniek is de filosofie van Ajax, maar ook van de Deense jeugdopleidingen. Je moet hier kunnen voetballen en slim zijn”, vertelt hij op de Ajax-website.

voetbalzone

Zimling is bovendien op de hoogte van het feit dat talenten in Amsterdam de gelegenheid krijgen om zich verder te ontwikkelen. Voor jonge landgenoten heeft hij dan ook een advies in huis: “Als jonge spelers ooit de kans krijgen naar Ajax te gaan, zeg ik: doen. Ik zou ze aanraden eerst naar Ajax te gaan en later pas naar bijvoorbeeld Engeland. Jonge spelers krijgen hier de kans, in tegenstelling tot Engeland, Duitsland en Italië.”

De middenvelder is momenteel een van de vijf Denen in de selectie van trainer Frank de Boer; ook zijn landgenoten Lasse Schöne, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen en Viktor Fischer zijn Ajacied. “Het is leuk, maar ook vreemd. Als je Denemarken verlaat voor een buitenlands avontuur ga je er niet van uit dat je vijf landgenoten treft. Denemarken is een klein land met weinig inwoners, dus het aantal Denen bij Ajax is bijzonder.”

Bezig met laden …