voetbalzone

‘Als kleine jongen sliep ik onder een dekbed met Van Basten-afbeelding’

Thijs Post03 jan 2013, 10:28
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2013, 10:28
Advertentie

Danny Koevermans speelt alweer anderhalf jaar in de Amerikaanse profcompetitie bij Toronto FC. De 34-jarige aanvaller schopte het in Nederland tot Sparta Rotterdam, AZ, PSV en zelfs tot het Nederlands elftal. In Oranje kwam hij tot vier interlands. “Dat was onder Marco van Basten”, herinnert Koevermans zich in gesprek met het Algemeen Dagblad.

/

“Dat was bijzonder, hoor. Ik had als kleine jongen onder een dekbed geslapen met zijn afbeelding erop. Met trillende stem meldde ik mij destijds in Noordwijk bij Oranje. Wat was ik blij dat ik een paar spelers van AZ kende om snel bij te gaan staan”, vervolgt Koevermans, die op 17 november 2007 in De Kuip tegen Luxemburg het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

“Tijdens de rondootjes stond ik voortdurend in het midden. Maar tegen Luxemburg speelde ik vanaf de start en ik scoorde vlak voor rust”, weet Koevermans. “Die beelden kijk ik nog wel eens terug. Hingen Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder en Clarence Seedorf juichend om mijn nek. Nauwelijks te bevatten toch?”

Bezig met laden …