voetbalzone

'Als Liverpool zich in de zomer weer meldt, zal hij alsnog gaan'

Bart Kruyt04 feb 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2014, 09:10
Advertentie

Liverpool probeerde in januari Mohamed Salah naar Anfield te halen, maar toen de Egyptenaar voor Chelsea koos, werden de pijlen op Evgen Konoplyanka gericht. Brendan Rodgers had lange tijd goede hoop op de komst van de vleugelaanvaller van Dnipro Dnipropetrovsk, maar de transfer ging niet door. De kans is echter behoorlijk groot dat Konoplyanka in de zomer alsnog naar Liverpool gaat.

voetbalzone

The Reds waren bereid om de gelimiteerde afkoopsom die in het contract van de dribbelaar staat op tafel te leggen, maar er was niet voldoende tijd om de deal af te ronden. "Ik weet duizend procent zeker dat Liverpool het in de zomer opnieuw zal proberen", zegt algemeen directeur Andriy Rusol van Dnipro. "En dan zullen we hem wel laten gaan."

"Geld was niet het probleem, het probleem was dat Liverpool te laat kwam", benadrukt Rusol nog maar eens. "Maar in de zomer zal alles wel goed komen. Als Liverpool zich in de zomer weer meldt, zal Evgen alsnog naar deze club gaan." Volgens Engelse media heeft ook Tottenham Hotspur een oogje op Konoplyanka, maar de vraag is hoe serieus die interesse is.

De 24-jarige Konoplyanka debuteerde op zijn 17e bij Dnipro en speelt er al zijn gehele loopbaan. De linksbuiten, die 35 interlands achter zijn naam heeft staan, kwam tot dusver tot 25 doelpunten in 125 competitiewedstrijden. In maart 2011 deed Dynamo Kiev nog een poging om de linksbuiten over te nemen, maar een bod van 14 miljoen werd afgeslagen. Trainer Juande Ramos taxeerde Konoplyanka toen nog op ‘vijftig tot zestig miljoen euro’. Konoplyanka heeft nog een contract tot de zomer van 2015.

Bezig met laden …