voetbalzone

'Als Messi een tik krijgt, begint de hele wereld meteen te huilen'

Matthijs van Laar13 okt 2013, 18:30
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2013, 18:30
Advertentie
/

Faustino Asprilla heeft het voetbal in rap tempo zien veranderen. De Colombiaanse spits maakte in de jaren negentig furore in Europa en is van mening dat de aanvallers van tegenwoordig het een stuk eenvoudiger hebben. Echte killers achterin ontbreken volgens de oud-speler van onder meer Parma en Newcastle United. “In mijn tijd werd je minder beschermd door de scheidsrechter en was het veel harder.”

De nu 43-jarige Asprilla, die met name in zijn periode in Italië hoog stond aangeschreven, verbaast zich over het gemak waarmee tegenwoordig vrije trappen en kaarten worden uitgedeeld. “Als Messi wordt geraakt, huilt iedereen: van Argentinië tot Nieuw-Zeeland. Als jongens als Gabriel Batistuta, Marco van Basten of ik een tik kregen, klaagde er nooit iemand.”

“Het is tegenwoordig veel eenvoudiger voor aanvallers”, concludeert de de 57-voudig international van Colombia. “Je komt geen spelers als Franco Baresi of Pietro Vierchowod meer tegen. Ik droom nog steeds over hen...” Ook de salarissen zijn volgens Asprilla volledig buiten proporties. “Tegenwoordig verdient iedere waardeloze flop in een maand hetzelfde als Van Basten destijds in een jaar. En er zijn tegenwoordig nog maar weinig Van Bastens op de velden te bespeuren.”

Bezig met laden …