voetbalzone

'Als mijn kopbal erin gaat, kun je tegen Turkije misschien nog iets forceren'

Matthijs van Laar08 sep 2015, 18:26
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2015, 18:26
Advertentie

Luuk de Jong kende een dubbel teleurstellende week bij het Nederlands elftal. Niet alleen ging Oranje twee keer onderuit en lijkt het EK te moeten worden vergeten, ook speelde de spits van PSV zelf een marginale rol. Alleen tegen Turkije mocht hij bij een 2-0 achterstand nog even zijn kunnen tonen. “Het is altijd balen als je niet speelt”, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

voetbalzone

Alhoewel De Jong dus nauwelijks in actie kwam, voelt hij zich wel medeverantwoordelijk voor het debacle van Oranje. “Ik ben onderdeel van het team. Natuurlijk kom ik er tegen Turkije pas laat in, maar dan baal je toch. Ook van die kopbal die net naast gaat. Als die erin gaat, kun je misschien in de slotfase nog voor een gelijkspel gaan. Maar het is moeilijk om in zo’n kort tijdsbestek nog iets te forceren.”

Reservedoelman Jeroen Zoet kwam helemaal niet in actie, maar zag het wel van dichtbij misgaan. “Door persoonlijke fouten”, blikt hij terug op de 0-1 nederlaag tegen IJsland en de 2-0 bij Turkije. “Daardoor verlies je wedstrijden, want op dit niveau wordt het afgestraft. Iedereen speelt voor een topclub. Dan moet je waken voor zulke fouten. Maar het is helaas wel gebeurd”, besluit de goalie van PSV.

Bezig met laden …