voetbalzone

‘Als mijn situatie nog hetzelfde is, ga ik lekker weer in Nederland spelen’

Erik van Dam03 mrt 2016, 12:34
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 12:34
Advertentie
/

Mike van Duinen bemande van 2011 tot 2015 de positie voorin bij ADO Den Haag en liep in die tijd tweemaal een transfer naar FC Utrecht mis. Na vorig seizoen koos hij voor een avontuur buiten Nederland en verbond hij zich aan Fortuna Düsseldorf, maar dat bleek geen goede keuze. Voor de winterstop speelde Van Duinen twaalf wedstrijden, waarvan maar vier vanaf het begin. Hij opteerde daarom in januari voor de overstap naar Roda JC.

Op huurbasis in Kerkrade komt de aanvaller weer meer aan spelen toe en hoewel het in vier duels nog maar één keer raak was, is hij blij met zijn keuze. “Het niveau in de Tweede Bundesliga is hoog, hoor, ik wist vooraf dat ik vol aan de bak zou moeten. Maar uiteindelijk begon ik die minuten toch te missen”, kijkt Van Duinen achterom. “Ik ben heel blij dat ik nu weer wekelijks kan voetballen.”

Ook SC Cambuur en NEC wilden de 24-jarige spits wel aantrekken. Hij koos echter mede voor Roda JC vanwege het tweespitsensysteem dat Darije Kalezic hanteert. In Düsseldorf wordt vergelijkbaar gevoetbald en het leek Van Duinen verstandig om daar aan gewend te blijven. Hij sluit niet uit dat hij in de zomer niet meteen teruggaat naar de Duitsers. “Als mijn situatie nog hetzelfde is, ga ik lekker weer in Nederland spelen”, geeft hij aan in Voetbal International.

Bezig met laden …