voetbalzone

‘Als Morata niet speelt is dat zijn eigen schuld, niet die van de coach’

Robin Bruggeman23 mrt 2016, 13:28
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 13:28
Advertentie

Álvaro Morata stapte in de zomer van 2014 over van Real Madrid naar Juventus en de aanvaller leek een gouden toekomst tegemoet te gaan in Turijn. Dit seizoen wil het echter nog niet zo lukken met de Spanjaard; hij ondervindt concurrentie van onder andere Paulo Dybala, Mario Mandzukic en Simone Zaza en speelt lang niet alles. Volgens de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque ligt het aan Morata zelf dat hij niet de onbetwiste eerste keus is.

/

“Als hij niet veel gebruikt wordt is dat zijn eigen schuld, niet die van zijn coach”, vertelt Del Bosque aan La Gazzetta dello Sport. “Het betekent dat hij het niet goed doet. Als ik hem niet had opgeroepen had niemand er wat van gezegd. Maar hij heeft alles in zich om onze vaste spits te worden. Om de een of andere reden is het hem nog niet gelukt constant te presteren, dat is zijn eigen verantwoordelijkheid.”

“Wat hij moet veranderen? Dat weet ik niet. Het is een aardige jongen, dat is zeker, hij is bescheiden en niet verwend”, gaat de bondscoach verder. “Laten we het hopen dat het hem lukt om op reguliere basis te presteren bij ons en bij Juventus. Hij moet meer indruk maken tijdens de wedstrijden.” Morata bereidt zich momenteel met het Spaanse elftal voor op de oefenwedstrijden tegen Italië op donderdag en Roemenië op zondag.

Bezig met laden …