voetbalzone

'Als Nederlander is het altijd speciaal om tegen Duitsland te spelen'

Daniel Cabot Kerkdijk17 mrt 2010, 08:59
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2010, 08:59
Advertentie

Australië is een van de eerste landen die komende zomer op het WK in Zuid-Afrika zal ondervinden of Duitsland wel of niet tot een van de titelfavorieten mag worden gerekend. De ploeg van Pim Verbeek is een van de tegenstanders van die Mannschaft. Verder zitten Ghana en Servië in de groep.

/

"Voor mij als Nederlander is het altijd speciaal om tegen Duitsland te spelen", vertelt Verbeek op het digitale thuis van de wereldvoetbalbond FIFA. "Ik denk dat Duitsland niet alleen de favoriet in Groep D is, maar ook een grote kanshebber voor de WK-titel. Het is goed om meteen tegen een favoriet te beginnen. Wij zijn de underdog, we kunnen alleen maar verrassen."

"Mijn spelers zijn gek op grote wedstrijden", vervolgt Verbeek. "Het is een uitdaging voor ons. Het grappige is dat mijn spelers nooit problemen zien, alleen maar uitdagingen. Geloof me, ze zullen er klaar voor zijn. Het laatste groepsduel wordt beslissend. Duitsland, Ghana en Servië hebben allen verschillende speelstijlen. Op dit moment richten we ons helemaal op Duitsland."

"Daarna hebben we zes dagen om ons voor te bereiden op Ghana. Servië op haar beurt heeft niets te verliezen. Dat maakt het tot een gevaarlijke tegenstander." Volgens Verbeek is zijn ploeg volledig op elkaar ingespeeld. "De meeste spelers spelen al sinds 2000 samen in het nationale team. Daarnaast hebben we enkele, interessante jonge spelers. Zij voeren de druk op de ouderen in de selectie op. Zij weten dat zij moeten presteren, anders zijn ze hun plek kwijt."

Bezig met laden …