voetbalzone

'Als Oranje naar Gdansk komt, neem ik via Facebook contact op met ze'

Erik van Dam28 nov 2011, 13:21
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2011, 13:21
Advertentie

Fred Benson liet afgelopen zomer de Nederlandse velden achter zich en vestigde zich in Polen bij Lechia Gdansk. De 27-jarige aanvaller bivakkeert met die club in de kelder van de Ekstraklasa, maar doet wel veel nieuwe indrukken op. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Benson dat hij hoopt, dat het Nederlands elftal ook naar Gdansk komt tijdens het EK 2012. Hoewel hij geen contact meer heeft met enkele internationals, lijkt het hem leuk hen weer te zien.

“Ik hoop echt dat het Nederlands elftal naar Polen komt. Dan blijf ik met mijn familie de hele zomer in Gdansk, we wonen op tien minuten van het stadion. De meeste jongens van Oranje ken ik goed, het zou leuk zijn hen weer eens te spreken. Als het Nederlands elftal naar Gdansk komt, ga ik via Facebook contact opnemen met ze”, zegt Benson over oude bekenden als Klaas-Jan Huntelaar, Stijn Schaars, Ron Vlaar, Michel Vorm en Edson Braafheid.

Met dat vijftal won Benson vijf jaar geleden nog de Europese titel in Portugal. Hij was toen zelf aanvaller bij Vitesse en slaagde er nimmer in het grote Oranje te halen. In Polen ziet hij van dichtbij hoe het land zich klaarmaakt voor de rol van gastheer tijdens het EK. “Ze zijn nog overal bezig met de wegen. Waar je ook komt, er staat nu altijd file. Begin volgend jaar moet alles geregeld zijn”, aldus Benson. Landgenoten als Johan Voskamp (Slask Wroclaw), Kew Jaliens en Michael Lamey (Wisla Kraków) zijn ook actief in Polen.

Bezig met laden …