voetbalzone

‘Als Paris Saint-Germain me wil hebben, weten ze me wel te vinden’

Erik van Dam16 sep 2013, 17:21
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2013, 17:21
Advertentie

Roberto Mancini doet geen moeite om te verbergen dat hij openstaat voor een nieuwe baan. Eind vorig seizoen werd de Italiaanse trainer ontslagen bij Manchester City, nadat hij er niet in geslaagd was de landstitel nog eens te winnen. Zijn team presteerde bovendien jaar na jaar ondermaats in de Champions League en dus moest hij wijken. De hele tijd niets doen is echter niet besteed aan Mancini.

/

De 48-jarige oud-prof wordt al een tijdje gelinkt aan het nationale team van Italië. Cesare Prandelli is nu nog selectieheer van la Squadra Azzurra, maar hij stopt wellicht na het WK 2014 in Brazilië. “Als ik benaderd zou worden, is het niet meer dan logisch dat ik wel wil praten”, reageert Mancini in Quotidiano Nazionale. “Ik zou zelfs met plezier zo’n optie willen bespreken. Want laten we wel zijn, dit gaat niet over een club, dit gaat over Italië.”

“Bondscoach zijn heeft iets speciaals, het is uniek en daarom zou ik er zeker over willen praten. Ik doe niet aan een lange vakantie of aan een sabbatical, ik ben beschikbaar”, zegt Mancini. Er zijn ook geruchten dat hij in Parijs kan gaan werken, mocht Laurent Blanc het een tijdje niet goed doen met Paris Saint-Germain. Mancini weet echter van niets, zegt hij. Paris Saint-Germain? Nee, geen idee.”

“Het enige dat ik zal zeggen is dat als men mij daar wil hebben, ze mij wel weten te vinden. Dat is niet zo moeilijk. Los van Paris Saint-Germain geldt voor mij overal: als er een project is met een idee erachter dat goed in elkaar zit, zal ik niet aan de slag gaan met de gedachte overal 0-0 te spelen. We wachten af, in de voetballerij zit je de ene dag werkloos thuis en de volgende dag leidt je een training.”

Bezig met laden …