voetbalzone

‘Als PSV alleen maar gaat verdedigen, krijgen ze er ook drie tegen’

Yanick Vos18 sep 2018, 13:12
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2018, 13:12
Advertentie

De groepsfase van de Champions League gaat dinsdagavond van start voor PSV. Oud-speler Jan Poortvliet rekent erop dat Barcelona in het Camp Nou een maatje te groot is voor de ploeg van Mark van Bommel en dat de Eindhovenaren met een nederlaag van het veld stappen. Willy van de Kerkhof is een stuk optimistischer. "Ik hou het op 1-1."

"PSV is in een heel goede vorm en op dit niveau geven spelers altijd net iets meer dan in de normale competitie. Ik verwacht vanavond een heel leuke wedstrijd. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat Barcelona op papier een veel sterkere ploeg heeft, maar ik heb er wel vertrouwen in", aldus Van de Kerkhof, die het een goede zet vindt van trainer Van Bommel dat hij zijn speelstijl tegen de Catalanen niet gaat veranderen. "PSV moet zijn eigen spel spelen, van zijn eigen kracht uitgaan. Ze moeten niet alleen maar gaan verdedigen. Barcelona heeft een ploeg die rustig opbouwt en PSV is met zijn nieuwe stijl meer aanvallend ingesteld."

Poortvliet denkt dat het niet veel uitmaakt wat PSV doet, want volgens hem blijven de punten toch wel in Barcelona. "Ik denk dat ze eraan gaan, wat ze ook gaan doen", aldus de oud-middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. “Ze treffen meteen de zwaarste ploeg. Dan kun je maar het beste je eigen spel gaan spelen, want dan leer je wat je op dit niveau tekort komt. Daar heb je het meeste aan. En waarom zou je je gaan aanpassen? Als je alleen maar gaat verdedigen, krijg je er ook drie tegen. Barcelona is denk ik een maatje te groot voor PSV."

PSV is ingedeeld in een zware poule, want behalve Barcelona staan ook groepswedstrijden tegen Tottenham Hotspur en Internazionale op het programma. Volgens Poortvliet is het niet uitgesloten dat de Eindhovenaren overwinteren in de Champions League. "Bij die andere teams loopt geen Messi of Coutinho. Ik heb de wedstrijd van Tottenham tegen Liverpool gezien en was niet onder de indruk van die ploeg. Daar liggen kansen. Maar vanavond speel je tegen een van de sterkste ploegen van Europa. Daar is PSV nog niet klaar voor. Pak je iets mee, dan zou dat geweldig zijn. Ik kijk er wel naar uit."

Bezig met laden …