voetbalzone

'Als Qatar iets wil, gebeurt het ook, niemand hoeft zich zorgen te maken'

Erik van Dam15 dec 2010, 17:46
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2010, 17:46
Advertentie

Ali Boussaboun nam begin deze maand met enige verbazing notie van de ophef rondom de verdeling van de WK's van 2018 en 2022. Wereldvoetbalbond FIFA maakte toen bekend dat Rusland en Qatar de organisatie van de eindronden op zich mogen nemen. Veel kenners spraken van financiële belangen voor de FIFA, maar Boussaboun prijst de Qatari voor hun inzet.

/

De aanvaller van NAC Breda was zelf actief in het land, toen hij het seizoen 2007/08 doorbracht bij Al-Wakrah. “Qatar gaat de wereld verbazen”, zegt de 31-jarige spits in Voetbal International. Hij bewaart goede herinneringen aan de oliestaat en gunt het land de organisatie dan ook van harte. “Ik was totaal niet verrast. Als ze daar iets willen, dan gebeurt het ook.”

“Er zullen stadions komen die de buitenwereld niet voor mogelijk hield. En als ze zeggen dat elk stadion air conditioning krijgt, dan gebeurt dat ook. Het voetbal ondervindt dus geen hinder als er in de zomer wordt gespeeld, maar voor de fans die het land bezoeken, zou januari natuurlijk een betere periode zijn. Verder hoeft niemand zich zorgen te maken. Ze kunnen daar perfect dingen organiseren, en geld speelt geen rol. Bovendien is dit dé kans voor Qatar het eigen voetbal op de kaart te zetten.”

Bezig met laden …