voetbalzone

'Als Ruiz één jaar had gewacht, zat hij nu in Engeland of in Duitsland'

Daniel Cabot Kerkdijk11 dec 2010, 09:59
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 09:59
Advertentie

Yassine El Ghanassy is op dit moment het goudhaantje van AA Gent. Velen zien in hem de opvolger van Mbark Boussoufa bij Anderlecht, maar de nummer drie van de Jupiler Pro League laat de middenvelder niet zomaar gaan. "Anderlecht kan El Ghanassy niet betalen", verzekert Michel Louwagie.

"Toen we Boussoufa in 2006 verkochten aan Anderlecht, konden we niet anders", legt de manager zaterdag desgevraagd in La Dernière Heure uit. "Met El Ghanassy, nu vier jaar later, is het anders. Onze prijs voor hem ligt hoger dan die van Boussoufa. Maar we zijn niet nerveus. Enkele jaren terug waren we verplicht spelers te verkopen, maar nu niet meer. Wij bepalen nu de prijs"

"Ik heb trouwens al aanbiedingen gekregen die hoger lagen dan wat Anderlecht hier al uitgaf", vervolgt Louwagie. "We hebben geld op onze spaarrekening. Wij kunnen nu dus de prijs bepalen. Ik vind sowieso dat El Ghanassy best nog eens seizoen bij ons blijft. Celtic wil hem, maar hij moet een goede competitie uitkiezen en nog wat geduld uitoefenen."

"Kijk naar Bryan Ruiz", vertelt Louwagie tot slot over de aanvaller van FC Twente, die anderhalf jaar geleden naar Enschede vertrok. "Als hij nog één jaar had gewacht, zat hij nu zeker in Engeland of in Duitsland. Ik weet dat ik de juiste argumenten heb om Yassine te overtuigen om in Gent te blijven."

Bezig met laden …