voetbalzone

‘Als scheids is het moeilijk, maar vanavond was één grote grap’

Gijs Freriks03 mei 2018, 00:15
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2018, 00:15
Advertentie

In navolging van sportief directeur Monchi laat ook James Pallotta zich kritisch uit over de arbitrage. “Het is overduidelijk dat de videoscheidsrechter nodig is in de Champions League, want je kunt dit niet zo laten doorgaan”, aldus de voorzitter van de Romeinen na afloop van de zege op Liverpool (4-2) in de mixed zone.

“Kijk zelf maar. Edin Dzeko stond geen buitenspel en werd vervolgens neergehaald. Een penalty. In de 65e minuut was er een handsbal die voor iedereen ter wereld duidelijk te zien was, behalve voor diegenen op het veld... In de 67e minuut werd Patrik Schick neergehaald in het strafschopgebied. Ik bedoel, het is gewoon…”

“Ik weet wel dat het moeilijk is als scheidsrechter, maar het is erg beschamend als je het dan op zo’n totaalscore uiteindelijk verliest. Bovendien: als er rood was gegeven, dan hadden we vanaf de 63e minuut tegen tien man gevoetbald. Ik feliciteer Liverpool, een geweldige ploeg, maar we hebben de videoref nodig. Het was vanavond één grote grap.”

Trainer Eusebio Di Francesco wilde na afloop niet te veel woorden vuilmaken over het optreden van de arbitrage: “Ik verhef mijn stem niet voor de UEFA, dat is aan de club. Ik verhef mijn stem bij mijn spelers, die erin geloofden en bleven zoeken naar een goal. Natuurlijk, een penalty tegen en een rode kaart hadden Liverpool pijn kunnen doen, maar wij hebben zelf ook fouten gemaakt en die hebben ons uiteindelijk opgebroken.”

Bezig met laden …