voetbalzone

'Als speler van Barcelona verbleef ik op de toppen van mijn geluk'

Erik van Dam07 feb 2012, 15:39
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2012, 15:39
Advertentie
/

Ludovic Giuly's carrière is nog niet ten einde, maar als hij stopt heeft de Fransman een loopbaan om vol trots op terug te kijken. Na jaren trouwe dienst bij Olympique Lyon en AS Monaco stapte de aanvallende middenvelder over naar Barcelona, waar hij drie seizoenen bleef en de landstitel, Champions League en Spaanse Super Cup won. Hij kijkt nu nog met bewondering naar het spel van zijn ex-werkgever.

“Het spel in het systeem van Barcelona gaat extreem snel”, zegt Giuly dinsdag tegen COPE. “Er is geen team dat het spel zo goed beheerst als Barça. Iedereen wil in mijn ogen wel voor die club spelen, want er is geen vereniging zoals zij.” Giuly, die alleen te maken kreeg met Frank Rijkaard en weer vertrokken was voor Josep Guardiola aan boord kwam als hoofdtrainer, ziet dat het voor zijn oude club moeilijk wordt de competitie nog te winnen.

Door puntverlies van de Catalanen in de laatste weken is het gat naar Real Madrid opgelopen tot zeven punten en hoewel er nog zeventien speelronden te gaan zijn, weet ook Giuly dat Real weinig steekjes laat vallen. “De competitie wordt een lastig verhaal”, aldus de huidig speler van AS Monaco. “Maar de Champions League winnen ze denk ik wel.” Aan zijn tijd bij Barcelona, die liep van 2004 tot 2007, heeft hij altijd een goed gevoel overgehouden. “Ik was als speler van die club op de toppen van mijn geluk”, aldus Giuly. Hij speelde 85 duels voor Barcelona en maakte daarin twintig goals.

Bezig met laden …