voetbalzone

‘Als spelers als Defour en Mangala vertrekken, kan je niet gelukkig zijn’

Thijs Post15 aug 2011, 18:39
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2011, 18:39
Advertentie

Steven Defour en Eliaquim Mangala staan op het punt om naar de Portugese landskampioen FC Porto te verkassen. Het duo ondergaat dinsdag een medische keuring en daarna kan de transfer officieel worden afgerond. Pierre François, algemeen directeur van Standard Luik, betreurt het vertrek van de belangrijke spelers.

/

“Als goede spelers de club verlaten, kan je niet gelukkig zijn”, zegt de bestuurder via de officiële kanalen van de club. “Maar we hadden beloftes gedaan aan Defour, en moeten die ook houden. Mangala heeft zich altijd honderdvijftig procent ingezet voor Standard, hebben wij dan het recht om hem te beletten zijn briljante carrière voort te zetten? Zijn vertrek was normaal niet aan de orde, maar het bod van Valencia heeft een deur opengezet en uiteindelijk is het Porto dat van deze situatie profiteert.”

Ook Mehdi Carcela staat nog voor een vertrek. “Ik kreeg tot nu toe nog geen enkel concreet of officieel bod van Anzhi Makhachkala binnen”, verzekert François. “Ik kan evenwel niet verzekeren dat er voor het einde van de transferperiode niemand meer zal vertrekken. Vanzelfsprekend dwingen we niemand te vertrekken, maar een transfer kunnen we niet uitsluiten.”

Bezig met laden …