voetbalzone

'Als Van Gaal écht mee wil doen met United, moet er heel wat gebeuren'

Matthijs van Laar15 mei 2015, 08:45
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2015, 08:45
Advertentie
voetbalzone

Ook komend seizoen hoeven fans van Manchester United nog niet te rekenen op een nieuw kampioenschap. Clubicoon Paul Scholes denkt dat het elftal van Louis van Gaal nog niet sterk genoeg is om een jaar lang de strijd aan te binden met Chelsea, Manchester City en Arsenal. "Mijn doel zou opnieuw plaatsing voor de Champions League zijn", zegt hij in een uitgebreid interview met FullTimeDEVILS.

Scholes denkt vooral dat de concurrentie, en Chelsea in het bijzonder, de huidige voorsprong zal behouden. "We weten allemaal dat ze in de zomer weer twee of drie goede spelers halen, en het verschil was dit jaar al groot. Arsenal was ook sterk en met wat versterkingen erbij komen ook zij in de buurt van de eerste plek. En laten we Manchester City niet vergeten; ook zij zullen weer flink investeren. Er moet dus heel wat gebeuren."

Daarmee doelt Scholes vooral op de defensie. Het is voor Louis van Gaal en de zijnen vooral zaak om achterin orde op zaken te stellen. "Ik durf niet te zeggen dat spelers als Chris Smalling en Phil Jones het vertrek van jongens als Patric Evra, Nemanja Vidic en Rio Ferdinand goed hebben opgevangen. Ze waren vaak geblesseerd en hebben nooit een goede serie kunnen neerzetten. Ik vraag me af hoe dat eruit gaat zien."

Overigens is Scholes wel bijgedraaid in zijn mening over Van Gaal. Aanvankelijk had de oud-middenvelder forse kritiek op de coach, maar die tijden zijn voorbij. "Hij heeft United teruggebracht naar de top vier, dat was zijn eerste doel. Natuurlijk wilden we meedoen om de titel, maar de manager heeft tijd nodig. Maar als we komend seizoen echt mee willen doen, moeten er heel wat nieuwe spelers komen."

Bezig met laden …