voetbalzone

'Als Villa zegt dat ik moet blijven, leg ik me daar niet zomaar bij neer'

Bart Kruyt24 mei 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 07:00
Advertentie

Christian Benteke heeft een geweldig eerste seizoen bij Aston Villa achter de rug. De aanvaller werd afgelopen zomer overgenomen van Racing Genk en scoorde liefst negentien keer voor de club uit Birmingham, die er daardoor in slaagde om degradatie te ontlopen. Diverse subtoppers en zelfs topclubs werden al met Benteke in verband gebracht, maar in de Engelse pers liet de Belgisch international steeds weten dat hij niet van plan is om Villa na een jaar weer te verlaten.

/

Terug in zijn vaderland België laat Benteke echter andere geluiden horen. "Als Aston Villa zegt dat ik moet blijven, leg ik me daar niet zomaar bij neer", zei de 22-jarige goaltjesdief tegen Het Nieuwsblad. "Ik wil in elk geval geen spijt hebben dat ik niet alles uit mijn carrière heb proberen te halen. Natuurlijk speelt het WK in Rio in mijn hoofd, maar ik heb geen angst om uit de nationale ploeg te vallen. Met mijn familie zal ik beslissen waar mijn toekomst ligt."

In Engeland smult men van de quotes van de ploeggenoot van Ron Vlaar en de Daily Mirror weet dat Arsenal en Tottenham Hotspur nu een nieuwe poging willen doen om Benteke binnen te halen. Atlético Madrid wordt echter ook genoemd: Kismet Eris, de zaakwaarnemer van de spits, was vorige week aanwezig bij de bekerfinale tussen Atlético en Real Madrid. Het contract van Benteke bij Villa loopt nog drie jaar door, dus de club uit Birmingham kan de hoofdprijs vragen.

Bezig met laden …