voetbalzone

'Als we Bayern uitschakelen, dan ren ik naakt door de straten van Wenen'

Bart Kruyt21 feb 2012, 13:32
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2012, 13:32
Advertentie

FC Basel schakelde Manchester United al uit in de Champions League en hoopt in de knock-outfase opnieuw te kunnen stunten. De Zwitsers treffen Bayern München, dat haar zinnen heeft gezet op de finale, die dit seizoen wordt afgewerkt in de Allianz Arena. Aleksander Dragovic, verdediger van Basel, weet dan ook dat hij en zijn ploeggenoten aan de bak kunnen.

De mandekker is vooral waakzaam voor Franck Ribéry: “Als we hem aan banden kunnen leggen, dan maken we een goede kans”, zei Dragovic, een twintigjarige Oostenrijker met Servische roots, in de Oostenrijkse kranten. “Bayern uitschakelen zou echt waanzinnig zijn. Als het lukt, ren ik poedelnaakt door de Kärnter Strasse. Voor niet-Oostenrijkers: de Kärnter Strasse is een lange straat in het hartje van Wenen.

Voor Xherdan Shaqiri beloven de ontmoetingen met Bayern speciaal te worden: de aanvaller van Basel is al vastgelegd door der Rekordmeister voor het volgende seizoen. “Ik heb Jupp Heynckes gevraagd of hij boos zou worden als ik zou scoren”, zei de dribbelaar met een knipoog. “Hij begrijpt dat ik mijn best doe voor Basel en ik hoop dat we Bayern uitschakelen.”

Bezig met laden …