voetbalzone

'Als we bij de les zijn, dan zetten we weer een stap richting die schaal'

Bart Kruyt19 apr 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2013, 07:00
Advertentie

Ajax hoopt vrijdagavond een belangrijke stap richting het kampioenschap te zetten en datzelfde geldt voor een andere ploeg uit Noord-Holland. Met nog drie wedstrijden te gaan staat FC Volendam bovenaan in de Jupiler League en de ploeg speelt vrijdag tegen Excelsior. Als Volendam wint in Rotterdam, kan het mogelijk volgende week promoveren naar de Eredivisie.

/

De ploeg van Hans de Koning heeft momenteel twee punten meer dan SC Cambuur, dat maandag pas in actie komt tegen FC Emmen. Als Volendam vrijdag wint en Cambuur na het weekend punten verspeelt, dan kunnen de wijdbroeken de 'Heen en Weer' weer tevoorschijn toveren. "Iedereen is ermee bezig", merkt De Koning. "Maar wij moeten eerst gewoon aan de bak tegen Excelsior. Dat wordt weer een zware klus." Excelsior staat vijftiende.

De Koning waakt voor onderschatting, maar merkt dat het kampioenschap leeft in het palingdorp. "We staan niet voor niets bovenaan", zegt de coach, die op 22 februari voor het laatst een duel verloor met zijn ploeg. "Daar moet je niet voor weglopen, maar we moeten wel winnen om de druk bij Cambuur te houden. Als we tegen Excelsior honderd procent bij de les zijn, dan maken we weer een stap richting die schaal."

Bezig met laden …