voetbalzone

'Als we de druk opvoeren, gaat hij van 300 naar 600 sigaretten per week!'

Matthijs van Laar16 sep 2015, 22:06
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2015, 22:06
Advertentie
voetbalzone

Kritische fans van Napoli kunnen hun commentaren voorlopig voor zich houden. Coach Maurizio Sarri krijgt ondanks een zeer moeizame start namelijk alle gelegenheid om te schaven aan zijn elftal. Dat verkondigde voorzitter Aurelio De Laurentiis woensdag in een interview op Sky Italia. “Sarri heeft nog veel werk te doen”, zei hij.

Napoli startte het nieuwe jaar met twee punten uit drie wedstrijden en is daardoor terug te vinden in de onderste regionen van de Serie A. “We moeten de coach in vrede laten werken”, drukte De Laurentiis de achterban op het hart. “Als we de druk nu nog verder opvoeren, gaat hij van de stress van 300 naar 600 sigaretten per week!”

De opvolger van Rafael Benítez werkte de voorbije jaren in Empoli, waar de druk een stuk minder hoog is. De Laurentiis heeft er echter vertrouwen in dat Sarri uiteindelijk zijn waarde zal tonen. “Een nieuwe coach aanstellen is niet eenvoudig, maar iedereen krijgt een eerlijke kans.” De kritiek van clubicoon Diego Maradona op Sarri noemt de preses ongegrond. “Diego weet niet hoe de zaken er op dit moment voorstaan bij Napoli.”

Bezig met laden …