voetbalzone

'Als we elkaar blijven uitdagen, kan dat iets moois betekenen voor Manchester'

Bart Kruyt11 mei 2016, 16:03
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2016, 16:03
Advertentie

Kelechi Iheanacho vindt het een compliment dat hij vergeleken wordt met Marcus Rashford van Manchester United. Volgens de Nigeriaan van Manchester City, die dit seizoen behoorlijk wat speelminuten heeft gekregen van Manuel Pellegrini, is het een motivatie om zichzelf te blijven verbeteren. Iheanacho gaat graag de strijd aan met zijn generatiegenoot.

/

Iheanacho deed dit seizoen in 25 competitiewedstrijden van City mee; de teller van Rashford staat op 10 wedstrijden. Toch wordt er meer gesproken over het talent van United dan over het talent van City. "Rashford is een geweldig talent. Hij is groot, sterk en neemt de juiste beslissingen. Ik denk dat hij echt een goede speler zal worden voor Manchester United in de komende jaren", vertelt de negentienjarige Iheanacho aan de Daily Mail.

Hij vindt het niet erg vergeleken te worden met de speler van United. "Ik hoop dat mensen dat blijven doen. Als we elkaar blijven uitdagen de komende jaren, kan dat iets moois betekenen voor Manchester. Als we het allebei goed blijven doen, onszelf verbeteren en veel scoren, kan het interessant worden", oordeelt de aanvaller.

Hij gaat geen uitdaging uit de weg. "Daar hou ik juist van. Dus als mensen Rashford en mij vergelijken, geeft dat me meer vertrouwen en motivatie. Het zorgt er ook voor dat ik nog harder ga werken", aldus Iheanacho.

Bezig met laden …