voetbalzone

‘Als we Feyenoord niet verslaan, hebben we niets te zoeken in de CL’

Erik van Dam21 jul 2012, 15:15
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2012, 15:15
Advertentie

De eerste horde in de aanloop naar de groepsfase van de Champions League voor Feyenoord is een pittige. De Rotterdammers werden in de derde kwalificatieronde gekoppeld aan Dynamo Kiev. Trainer Ronald Koeman sprak al van een ‘pittige draw’ en de Oekraïeners zijn de torenhoge favoriet voor het bereiken van de play-offs.

Daar is voorzitter Igor Surkis het volledig mee eens. “Als we Feyenoord niet verslaan, hebben wij niets te zoeken in de Champions League”, zegt de zakenman, die vijftigste staat op de lijst van rijkste Oekraïense mannen. “We hadden het slechter kunnen treffen. Het hoeft niet per se een nadeel voor Feyenoord te zijn dat zij de competitie nog niet zijn begonnen, alhoewel je wel wat wedstrijdritme in de benen moet hebben. Ik hoop dat Dynamo op 31 juli in vorm is.”

Zo optimistisch als Surkis is, zijn verdediger Evgeny Khacheridi en assistent-trainer Boris Ignatiev absoluut niet. “Met Feyenoord hebben we de sterkst mogelijke tegenstander geloot”, vertelt de mandekker, die ook FC Vaslui, Motherwell en Club Brugge had kunnen treffen. “De Eredivisie is erg sterk. De coach, Koeman, is een geweldige voetballer geweest. We verwachten zware wedstrijden.” Hij krijgt bijval van Ignatiev: “Feyenoord is een representant van de Hollandse school, uit het land waar ze weten hoe je moet voetballen. Feyenoord is de meest ongunstige loting.”

Bezig met laden …