voetbalzone

‘Als we in de Premier League blijven, weet ik of ik bij de club blijf of niet’

Gijs Freriks02 apr 2016, 21:48
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2016, 21:48
Advertentie

Newcastle United leek zaterdagmiddag door een benutte strafschop van Aleksandar Mitrovic, na 86 minuten, een punt te pakken tegen Norwich City. In de derde minuut van de blessuretijd viel echter toch nog de 3-2 op Carrow Road en manager Rafael Benítez baalde dan ook als een stekker.

/

“Als we zo blijven vechten en spelen als in de tweede helft, dan kunnen we ons handhaven. Het is alleen niet makkelijk, want we zitten al het hele seizoen in deze situatie. Je moet beseffen dat degradatie tot de mogelijkheden behoort en het enige wat wij als staf nu kunnen doen, is de spelers vertrouwen geven. We geven hen instructies mee en vragen hen om hard te werken. We moeten klaar zijn voor de laatste zeven wedstrijden”, aldus Benítez.

Directeur Bob Moncur polste de Spanjaard eerder deze week voor een langer verblijf bij Newcastle, maar daar wil de coach nog niet aan denken: “Mijn enige zorg is de volgende wedstrijd. Ik weet dat het niet makkelijk is en dat het een zware opdracht wordt. We moeten echter geconcentreerd blijven en proberen te winnen. Als we in de Premier League blijven, dan kan ik de vraag of ik bij de club blijf, waarschijnlijk wel beantwoorden.”

Bezig met laden …