voetbalzone

'Als we moeten vrezen dat ze het veld oprijden, is het hek van de dam'

Daniel Cabot Kerkdijk22 aug 2011, 06:20
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2011, 06:20
Advertentie

De fan van FC Oss die vrijdagavond na de thuiswedstrijd tegen Almere City (3-4) scheidsrechter Edwin van de Graaf tot twee keer toe bewust omver reed, heeft zijn lotgenoten een slechte dienst bewezen. Dat is de conclusie van Mischa Rook. "Deze man heeft zijn lotgenoten behoorlijk gedupeerd."

"Mensen die in een rolstoel zitten kunnen in ieder stadion de wedstrijd op het veld vanaf de zijlijn bekijken", legt de algemeen directeur van FC Oss uit in De Telegraaf. "Als we dan ook nog moeten vrezen dat ze het veld oprijden is het hek van de dam. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De kans dat hij een stadionverbod krijgt is groot. Of het nou om een gehandicapte of een valide persoon gaat mag geen verschil maken."

De commissie stadionverboden van Oss overlegt maandag met Rook over welke straf de bejaarde supporter krijgt. De Graaf hield een achillespeesblessure over aan het incident en de KNVB zal spoedig een uitspraak doen. Daar er sprake is van opzet, kan de supporter een landelijk stadionverbod tegemoet zien.

Bezig met laden …