voetbalzone

'Als we winnen gaan we dronken worden met z'n allen, het hele team!'

Matthijs van Laar15 jun 2016, 10:38
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2016, 10:38
Advertentie
/

Kroatië is het EK met een zege op Turkije goed begonnen en kan zich vrijdag al verzekeren van een plek bij de laatste zestien. Wanneer het land wint van Tsjechië staat het dan ook voor een feestje, zo liet bondscoach Ante Cacic zich ontvallen.

“Ik heb zitten nadenken over hoe we het moeten vieren en ben eruit: we worden dronken! Iedereen, het hele team”, grapt hij. “Oké, veel is daar niet voor nodig, misschien twee of drie biertjes...” Vervolgens ging de keuzeheer op een iets serieuzere toon verder. Het onderwerp verschoof naar Darijo Srna, die deze week zijn vader begraaft, maar wel op tijd terug is voor het duel met de Tsjechen.

“Hij heeft me veel geholpen toen ik het overnam, ik heb hem toen opgezocht in Kiev, waar we veel hebben gepraat”, aldus Cacic. “Daardoor ben ik veel te weten gekomen over de onderlinge verstandhoudingen binnen het elftal. Ik zou het mezelf nooit kunnen vergeven als ik er niet bij zou zijn op de begrafenis van zijn vader. Darijo zorgt ook nog voor zijn gehandicapte broertje. Ik bewonder zijn mentale kracht.”

Bezig met laden …