voetbalzone

'Als we winnen van Spanje en doorbekeren, zal iedereen over ons praten'

Bart Kruyt18 jun 2014, 13:50
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2014, 13:50
Advertentie

Vier jaar geleden werd Spanje wereldkampioen en in 2008 en 2012 kroonden de Zuid-Europeanen zich tot de beste ploeg van Europa. Het is echter mogelijk dat de ploeg van Vicente del Bosque dinsdagavond al wordt uitgeschakeld op het WK van 2014. Wanneer Nederland wint van Australië en Chili van Spanje, dan kan la Furia Roja de volgende ronde vergeten.

voetbalzone

Arturo Vidal, een van de belangrijkste spelers bij Chili, wil Spanje maar wat graag het laatste zetje geven. "De wedstrijd tegen Spanje is een wedstrijd waar je als kind van droomt", zegt de middenvelder op de website van de FIFA. "We spelen in het Maracana, tegen Spanje, en je weet dat je bij een overwinning doorgaat in het toernooi, terwijl dit een van de zwaarste groepen is."

"Het is erg spannend", vervolgt Vidal. "Wanneer we van Spanje winnen en de knock-outfase bereiken, zal iedereen over ons praten. Dit zijn de grote wedstrijden in je carrière." Chili won de eerste groepswedstrijd met 3-1 van Australië en speelt volgende week maandag nog tegen Nederland.

Bezig met laden …