voetbalzone

'Als we zo spelen, dan heeft het geen zin om naar Barcelona af te reizen'

Bart Kruyt02 mei 2015, 10:33
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 10:33
Advertentie

Bayern München hoopte dit seizoen de 'treble' te kunnen winnen, maar de 'double' is nu nog het hoogst haalbare voor der Rekordmeister. Bayern verloor dinsdag in de halve finale van de DFB Pokal van Borussia Dortmund en kan de Duitse beker dus niet meer pakken. Na het kampioenschap is nu alleen de Champions League nog haalbaar voor het sterrenensemble van Josep Guardiola.

voetbalzone

In de halve finale van de Champions League neemt Bayern het op tegen Barcelona en Jerome Boateng waarschuwt zijn ploeggenoten: tegen de Spanjaarden zal er beter gevoetbald moeten worden dan tegen Dortmund. "Barcelona hoort bij de beste ploegen van de wereld en we hebben een top performance nodig", zei de verdediger. "Als we zo spelen als tegen Dortmund, dan heeft het niet eens zin om naar Barcelona af te reizen."

Bayern speelde dinsdag een goede eerste helft, maar viel na rust wat terug. "Het leek alsof we dachten dat we er al waren", vervolgde Boateng. "We moeten weer verdedigen en aanvallen als een team. Nadat we op voorsprong kwamen, maakten we veel te veel fouten. We hadden tegen Dortmund een goede kans om de finale te bereiken en ik ben zeer teleurgesteld over hoe het uiteindelijk is afgelopen." Bayern verloor na strafschoppen; in de beslissende penaltyreeks miste het alle vier de pingels die het nam.

Bezig met laden …