Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Wout Weghorst de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn’

Laatste update:

Om de zweetband van Memphis Depay en de eigenzinnigheid van Wout Weghorst is dit EK veel te doen. Gijs Groenteman en Teun van de Keuken bespreken het duo in hun podcast Teun & Gijs vertellen alles. Journalist Van de Keuken probeert zijn collega-podcastmaker onder meer uit te leggen waar zijn aversie tegen Weghorst vandaan komt.

Weghorst groeide tijdens het eerste groepsduel van Oranje met Polen uit tot matchwinner door als invaller in de slotfase de 1-2 tegen de touwen te schieten. Van de Keuken kan echter niet met volle teugen genieten van de Oranje-international.

“Eigenlijk zitten er in de hele selectie van het Nederlands elftal maar twee opvallende figuren: Memphis Depay en Wout Weghorst” begint de journalist. “Virgil van Dijk vergeet ik misschien nog, in zijn koninklijkheid. Dat is ook een persoonlijkheid. Gelukkig zijn er toch nog een paar persoonlijkheden. Toch moet ik daar een kanttekening bij plaatsen, want iemand waar ik helemaal niks mee heb, is Wout Weghorst.”

Van de Keuken ‘noemt het heel slecht van zichzelf’, maar dat Weghorst de winnende treffer tegen Polen maakte, haalt voor hem toch iets van de vreugde van die overwinning af. Als voorbeeld van zijn ergernis wijst hij naar het vieren van het doelpunt.

“Eerst was er een vertraagd juichshot. Dan zie je zijn medespelers heel blij en hem alleen een heel vertrokken gezicht trekken met zijn mond open. Je zag niet een pure voetballersblijdschap, maar zo’n gezicht waarmee hij eigenlijk wil zeggen: ‘Zie je wel...’ Alsof hij zijn gram wil halen. Na het eindsignaal ging hij ook in zijn eentje naar de Oranje-supporters en daar zo staan als een soort verlosser. Het gekke is ook: bij iemand anders heb ik die aversie misschien helemaal niet.”

Van de Keuken legt vervolgens uit dat hij volgens zijn eigen theorie eigenlijk fan van Weghorst zou moeten zijn. “Ik prijs de Duitsers en de Italianen juist, en erger me vaak aan Oranje, omdat ze niet leveren. Maar misschien is Weghorst wel gewoon een soort Rudi Völler van Nederland. Zijn manier van voetballen ziet er niet het mooist uit, maar hij levert wel.”

“Als Weghorst een Duitser zou zijn geweest, dan was ik hartstikke fan”, bekent Van de Keuken. “Dat zegt niks over Wout Weghorst, maar meer iets over mezelf. Dat ik toch ook het persoonlijk belang boven het teambelang laat gaan. Dat ik gewoon een soort aversie voel tegen hem. Dat komt omdat hij een soort complotdenker is en en een virusontkenner, dat vond ik ook allemaal vervelend.”

“Stel nu dat Nederland opeens onverwacht Europees kampioen wordt met een doelpunt in de 88ste minuut van Wout Weghorst. Ik kan dan niet helemaal honderd procent blij zijn, dat denk ik niet. Dat is toch kinderachtig van mij eigenlijk”, besluit Van de Keuken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een misgunner. Als elke speler in onze selectie zoveel passie zou toonen zouden we met 3 vingers in de neus kanpioen worden.

25 juni 2024 om 13:08

Ik vind dit ook weer zo'n enorm cliché van deze tijd. Als je ergens kritiek op hebt ben je ineens een 'hater' of 'misgunner'. Je mag iemand toch een ergerlijke persoonlijkheid vinden hebben, zonder dat je meteen zogenaamd jaloers bent? Het is ook een heel makkelijk coping-mechanisme, om niks met kritiek te hoeven doen. Iedereen die kritiek uit is toch alleen maar jaloers!

25 juni 2024 om 13:14

Je mag ofc iets vinden. mag ook negatief zijn. Maar zeggen dat je minder blij word bij EK winst als hij hem maakt heeft niks te maken met iets niet leuk vinden maar met een stoere zie mij mening hebben die scoort.

Negatief mag gewoon, Of iets niet tof vinden. Maar dit is zo ongeloofwaardig

25 juni 2024 om 13:17

Ik ben het normaal gesproken helemaal met je eens, debatten en discussies worden meteen doodgemaakt door simpelweg iemand als 'hater' (sowieso een woord van een 14-jarige) weg te zetten. Maar in dit geval is dit geen gegronde kritiek op prestaties. Het is slechts iemand die een ander vervelend vindt overkomen en hem daarom inderdaad iemand iets minder gunt.

25 juni 2024 om 15:55

Maar hij is juist een fan van zulke karakters, dus eigenlijk is hij zo omdat Weghorst andere ideeën heeft dan hij. Dat is gewoon triest. Misschien nog wel triester dan de schaduwkant van Wout.

25 juni 2024 om 13:17

Ja want als we allemaal passie tonen, zijn we ook meteen een team. En met passie hoef je geen kwaliteit meer te hebben, wat een domme uitspraak zeg.

25 juni 2024 om 15:56

Nee, wat je wilt zien is dat de getalenteerde spelers ook passie tonen, niet in plaats van, dat maakt jij d'r van..

25 juni 2024 om 13:20

Ach, niks met misgunnen te maken. Ik ben zelf ook geen fan van de persoon Wout. Vind em vaak fake en overdreven overkomen. Daarentegen zou ik em altijd in de basis zetten bij het Ned elftal op het moment en ook zeker helemaal uit mijn dak gaan als hij ons Europees kampioen maakt.

25 juni 2024 om 13:24

Hier komt het over alsof je het artikel niet hebt gelezen. Het is geen misgunner en hij is eigenlijk ook hartstikke positief over Weghorst. Wat ook direct het (hele) tegenstrijdige is.

25 juni 2024 om 15:57

Het is niet tegenstrijdig, het is volledig gebaseerd op het feit dat Wout andere (afwijkende) meningen erop nahoud.

25 juni 2024 om 16:37

Dat is eveneens gewoon jouw eigen invulling. Welke jij brengt als een feit tot mijn verbazing.

Wie zijn in vredesnaam Gijs en Teun? Oprecht nog nooit van deze twee mannen gehoord.

Maar Wout is een beetje maf en had een afwijkende mening over corona, en dan mag ik hem niet. Wat is het toch altijd met dit type mens dat ze altijd het hardste over waardering en respect roepen, maar je vervolgens wel veroordelen wanneer je een andere mening hebt.

25 juni 2024 om 13:09

Vrij populaire podcast, standaard in de hitlijsten. Vorig jaar nam Gijs met Marcel van Roosmalen in de zomer de honneurs waar op de plek van Vandaag Inside (marcel & Gijs). Beide bekende journalisten en groot voetballiefhebbers. Gezien de hele discussie omtrent Wout Weghorst en diens voor- en tegenstanders in elk geval wel een onderwerp waar mensen over willen praten.

25 juni 2024 om 13:10

En dit is ook gwn jullie Frontnieuws he. Heel bijzonder.

25 juni 2024 om 13:16

Ik bedoelde het niet als kritiek, verrevan zelfs. Ik was oprecht benieuwd. Ik luister veel podcasts, maar had nog nooit van deze twee mannen gehoord. Maar dat komt wellicht doordat ik geen Vandaag Inside kijk en Marcel van Roosmalen ook amper tot niet meekrijg.

25 juni 2024 om 13:20

@karimbu

Vind je?
Onze website is ingericht op het faciliteren van discussie over voetbal en het al dan niet (in de basis) opstellen van Weghorst is het gesprek van de dag. De een vindt hem geweldig en de ander juist vreselijk. Omdat het belangrijk is dat discussies 'on topic' blijven, zodat de gesprekken overzichtelijk blijven, gebruiken we vaak dit type uitspraken als haakjes voor het bredere debat.

@tinus88
Helder! Je zult vast niet de enige zijn, vandaar een korte introductie en achtergrond.

25 juni 2024 om 13:58

Sorry voetbalzone, maar hoe kun je stellen dat voetbalzone er tegenwoordig "ingericht is op het faciliteren van discussie over voetbal en het al dan niet (in de basis) opstellen van Weghorst is het gesprek van de dag."

Zoals de laatste tijd zijn jullie artikelen van een abominabel niveau en bedrijven jullie tegenwoordig niet eens meer journalistiek, maar is het vooral veel copy en paste werk.

Dit artikel is dan ook weer stemmingsmakerij van de bovenste plank, die er vooral op gericht is reacties te ontlokken van mensen en nutteloze discussie op te starten. (Die dan weer leiden tot verwijderde reacties, want "Off-topic"

Ik ben al denk ik wel 10 jaar trouw bezoeker van VZ, maar de laatste pak em beet 3 jaar zijn jullie echt flink en flink achteruit gegaan en doe ik niet eens meer de boeite om te reageren op artikelen. Heel zelden.

Ook de iphone app heb ik van de telefoon gegooid, want die is echt van een schrikbarend niveau. Het lijkt wel alsof een stel junior developers hieraan hebben gewerkt en vervolgens nooit meer omgekeken naar de bugs.

Clickbait en kwantiteit voeren bij jullie volgens mij de boventoon, en ik hoop dat Voetbalzone snel een andere weg inslaat, want ik kom hier niet meer met plezier.

25 juni 2024 om 14:27

Jullie gebruiken natuurlijk dit soort type (lees: provocerende/negatieve/populistische) uitspraken om clicks te genereren. Dat is jullie verdienmodel, en daarmee is het jullie goed recht. Maar doen alsof dit een soort breder debat moet uitlokken klopt natuurlijk niet.

Dan moet je een neutrale uitspraak gebruiken. Nu beïnvloedt je het oh zo heilige bredere debat al door een uitspraak met een hele duidelijke voorkeur te gebruiken.

25 juni 2024 om 14:31

@voetbalzone

Kom op jullie website is ingericht op zoveel mogelijk clicks. Helemaal prima is jullie verdien model. Niks mis mee. Alleen dit soort dingen posten als belangrijkste headline doet

Altijd trouw lid geweest maar t is binnenkort wel klaar denk ik. Titels die 9/10x totaal in t midden laten waar t over gaat

"oud ajacied begint aan eerste trainersklus" oooh intressant laat ik klikken. Lees je dat mitea t 2de elftal van apoel nicosia gaat trainen. (bedacht voorbeeld).

Jullie primaire taak is allang niet meer de voetbalfans informeren maar zoveel mogelijk kliks pakken. nogmaals prima. Kom er iig vooruit

25 juni 2024 om 15:12

Straffe teksten heren!

@steviezuid: Voetbalzone heeft nooit bekend gestaan als zwaar journalistiek medium. Het is een verzamelplatform van nieuws, opinie en entertainment uit de voetbalwereld. Grappig genoeg maken we de laatste jaren juist meer eigen content dan ooit (en zijn veel traditionele media juist meer gaan overnemen door ook met webredacties te gaan werken). Je tekst snijdt zeker hout, maar dit is eerder minder dan meer geworden. Wedstrijdbezoek, eigen achtergrondverhalen en (video-)interviews zijn juist van de laatste jaren. Verder goed nieuws: deze zomer komt er een hele nieuwe app.

@ajaxxxlove: Klopt. Een sterke mening werkt inderdaad veel beter dan een neutrale kop om een discussie te starten. Zonder clicks kunnen we inderdaad niet bestaat, dus daar hebben we erg graag zoveel mogelijk van.

@karimbu: het klopt dat we proberen met de kop de bezoeker verleiden om het artikel te lezen. Daarbij wordt inderdaad bewust niet alle informatie in de kop gezet. Onze primaire taak is pageviews genereren, dit doen we met behulp van voetbalnieuws, opinie en entertainment.

28 juni 2024 om 10:52

Een discussie die dus al in een bepaalde richting gestuurd wordt door de toon van de kop. Geen 'brede' discussie.

25 juni 2024 om 13:16

Teun van de Keuken, is dat niet die gast van Tony Chocolonely? Om vervolgens een programma te maken over "influencers" (ook al zo'n trending woord) die reclame maken over McDonalds etc?

25 juni 2024 om 13:20

Ik neem het direct van je aan. Ik heb amper tot geen sociale media dus ik mis dit soort dingen altijd. De naam zegt me niks. Het merk natuurlijk wel.

25 juni 2024 om 13:32

Hij vertelde dat influencers e.d. reclame maken voor o.a. McDonalds, gericht op kinderen. Vond-ie niet kunnen, maar wederhoor deed-ie niet aan.

25 juni 2024 om 14:15

Dus eerst zeg je dat je nog nooit van die kerels gehoord heb voor dit artikel maar je sluit wel af met de conclusie dat ze altijd om ter hardste over waardering en respect roepen (of toch zo een soort mensen zijn) terwijl ze dat in dit artikel niet doen?

25 juni 2024 om 14:34

Maat. Hoevaak moet ik je nog zeggen dat ik niet langer met jou in discussie ga? Vorige maand niet, vandaag niet, morgen niet en ook de rest van mijn VZ carrière niet.

Wil je dat alsjeblieft gewoon respecteren? Ik weiger met jou in discussie te gaan.

25 juni 2024 om 14:39

Ik wist niet dat het verboden was op jou te reageren.

25 juni 2024 om 14:45

Je doet het inmiddels enkel en alleen nog om te provoceren en een reactie van mij uit te lokken. Laat mij reacties alsjeblieft gewoon links liggen, dat doe ik bij die van jou ook.

25 juni 2024 om 15:00

Ik doe niets om te provoceren. Ik zie een redenering die ik eigenaardig vind en stel er een vraag over. En geloof het of niet maar ik hou me niet echt bezig met wie iets plaatst. Ondertussen reageer je elke keer toch gewoon, dus dan kan je net zo goed op de vraag antwoorden lijkt me.

25 juni 2024 om 15:01

Wil je erover praten tinus? Heeft lierse iets verkeerd gezegd of gedaan?

25 juni 2024 om 15:04

Ik voel de behoefte niet om mijzelf te verklaren. Ik ben niemand hier een verklaring verschuldigd.

Ik weiger op Lierse te reageren, en dat weet hij. Want dat heb ik de afgelopen drie weken al zo een vijf keer aangegeven. Het zou fijn zijn wanneer dat gewoon gerespecteerd wordt.

25 juni 2024 om 15:13

Ja in iedergeval goed om te zien dat je op een nette manier je grensen aangeeft, goed bezig Tinus! Het zou lierse sieren als hij hier in de toekomst rekening mee houdt, al mag uiteraard iedereen op elkaar reageren

Op zich is hij eerlijker dan sommige. Een Johan Derksen had Weghorst het lieft buiten de samenleving geplaatst, dan moet je nu niet gaan juichen.
Maar achterlijke gedachte natuurlijk, andere mening en je kan na jaren nog een hekel hebben aan iemand. Triest persoon.

25 juni 2024 om 14:03

Zonder het in extremen te willen trekken (die kan je vast zelf verzinnen): het is toch helemaal niet raar om een afkeer te hebben van iemand op basis van iemands 'mening' of doen en laten? Dat hoeft niet per se te slijten na een x aantal jaren. Ik ben zachtst gezegd geen fan van Wout, grotendeels door zijn 'mening' over vaccinaties. Dat blijft blijkbaar hangen bij mij. Van Memphis was ik ook nooit een fan, dat is tegenwoordig al een stuk minder het geval. Dat maakt iemand niet triest, althans, dat vind ik niet.

25 juni 2024 om 14:09

Een hekel hebben aan iemand omdat hij geen COVID prik wilt als gezond persoon is heel vreemd. En ik ken zoveel artiesten en sporters die ik een domme mening vind hebben, je leert er mee leven. Ik luister nog naar hun muziek en juich als ze voor mijn team scoren. Deze man heeft zo’n hekel dat hij niet eens 100% blij kan zijn na een EK winst. Dat vind ik triest.

25 juni 2024 om 14:20

Hmmm, dat was niet het punt. Dat hij niet gevaccineerd wilde worden, dat was een keuze. Zijn verdere uitspraken daarover: idioot, ergerlijk en vooral heel jammer. En nou ja, fijn voor jou dat jij dat kunt loskoppelen van elkaar. Ik kan 't niet, helaas wellicht! Waarschijnlijk zal er niemand zijn die op het moment suprême na EK-winst niet 100% blij zal zijn, denk ik.

Wat een lul verhaal. Ik kan juist van Wout genieten, de passie straalt er van af.

Wauw wat matig verhaal zeg. Zijn manier van juichen is wat mij betreft juist echt. Niet zo ingestudeerd met vingers in de oren ( mag ook gewoon hoor).

Minder blij zijn als hij de winnende maakt in de EK finale. Dan heb je echt wel problemen man.... Al maakt Akwasi of Geert Wilders hem. Ik word 100% gek

Goed verhaal, doen we niets mee.
Een klaagzang die betrekking heeft op Wout, maar stiekem toch over jezelf gaat.

Dit is toch wel echt next level de attention whore proberen uit te hangen.

Als Wout in de 88e minuut de winnende EK goal maakt in de finale en je ervaart minder euforie, dan zou ik toch twijfelen of je überhaupt wel een fan van Oranje bent of langs de dokter voor een flink dopamine tekort. Zo te horen slaapt hij er nu al slecht van, ik raad een beetje azijn aan!

25 juni 2024 om 14:13

De man zegt minder natuurlijk te juichen omdat Weghorst ook minder natuurlijk juicht wanneer die een goal scoort. Heel bijzonder.

Een complotdenker? Serieus? Buiten het feit dat hij gelijk heeft gehad is het toch triest dat je daarom niet blij zou kunnen zijn als hij de winnende maakt?!

25 juni 2024 om 13:48

Hij heeft geen gelijk gehad, hij denkt dat hij gelijk heeft gehad.

Wat me dus mateloos irriteert is dat iedere nobody maar een mening mag geven over voetballers, mensen dus, die ze niet of nauwelijks kennen. Het feit dat het om voetballers gaat geeft alles en iedereen blijkbaar maar een vrijbrief om allerlei ongefundeerde onzin te roepen. Ik ben een nobody met een podcast, de kop van Wout Weghorst staat me niet aan dus ga ik dat maar de wereld in slingeren. Probleem is dat deze bagger ook nog een redelijk podium krijgt om verspreidt te worden en dat sites zoals deze dit ook nog over gaat nemen. Zo zien duizenden mensen weer een artikel voorbij komen waarin in dit geval de persoon Weghorst beoordeeld wordt op drie keer niks. Het slaat nergens op maar zorgt wel voor een enorm negatieve beeldvorming.

Zorgt dat er inhoudelijk wordt gepraat of hou vooral je mond.

Hij zegt tenminste eerlijk dat als Wout Weghorst de winnende maakt hij alsnog niet helemaal blij kan zijn. Ik vind het sterk van hem dat hij zich niet laf verschuilt achter schijnheiligheid. Nu vinden mensen dit raar, maar vervang Weghorst met Depay (of van Dijk, Wijnaldum) en dan zul je exact hetzelfde zien.
Misschien nog extremer. Er zijn zelfs mensen die het Nederlands elftal om "bijzondere" redenen liever zsm geã«limineerd zien worden, dan dat ze succesvol zijn.

Overigens vind ik het tot op bepaalde hoogte terecht dat Weghorst z'n gram haalt of zou halen als hij wederom belangrijk blijkt te zijn voor het Nederlands elftal. Als mensen openlijk aan je kwaliteiten twijfelen, dan vind ik het tot op bepaalde hoogte als hij een lange neus trekt.

25 juni 2024 om 19:50

Van Dijk? Heel de media en meerderheid fans zwijmelen bij hem, ook al zit hij er 3x naast in een wedstrijd hoor je alsnog zelden kritiek. Wel eens met Wijnaldum en Depay. Alhoewel Gini z'n onhandige uitspraken ook niet meewerkten.

Ach die linkse betweter weet niet eens wat buitenspel is… Ik ben er trouwens wel voor om niet zomaar iedereen die maar een pittig klinkende uitspraak doet hier als quote te reproduceren….

25 juni 2024 om 14:22

"ach die linkse betweter weet niet eens wat buitenspel is..." ~giannini, 2024

Pittig! Gelukkig ben jij 'niet zomaar iedereen', dat scheelt

Weghorst is een enorme dramaqueen en goedkope B-acteur, maar om niet te juichen als hij de winnende maakt in de finale gaat wel erg ver.

Aparte insteek van iemand die een mening heeft. Over zelfingenomenheid gesproken. Wat een narcist!

Wat een minkukkel, als voetbalzone überhaupt zoiets weergeeft in de publiciteit brengt, wat een giga mafkees eerste klas. Weg met die gast, geen berichtgeving waard. Volgens mij kent hij Weghorst niet eens persoonlijk en dan zo afvallen, waar gaan we heen in deze wereld.

25 juni 2024 om 15:16

Ik denk ook niet dat jij Teun van de Keuken persoonlijk kent, maar jij noemt hem ook een giga mafkees eerste klas, beetje pot verwijt ketel, vind je niet? Los daarvan; beetje onzinnig om voor elk beetje media rondom Oranje een artikel te schrijven, maar het levert in dit geval flink wat clicks en reacties op, dus doel van is bereikt.

25 juni 2024 om 15:56

Tja begint natuurlijk bij om zoiets te plaatsen op een mediaplatform.

Ik stoor mij eraan, dat zoiets zomaar de media ingeslingert wordt dergelijke afgunst.
Heb je een speler in Oranje die alles geeft, met hart en ziel speelt, wordt je zo afgeserveerd. Waarom wordt zo'n opmerking van Teun überhaupt gepubliceerd......oorzaak gevolg is het commentaar daarop.

25 juni 2024 om 19:48

Omdat het kliks oplevert, en kliks genereren inkomsten voor VZ, en laat nou net dát het primaire doel zijn van de website VZ. Heel logisch dus allemaal

Wat een uberkneus. Hater eerste klas. Ik hoop dat Weghorst de volgende wedstrijd een hatrick maakt. En al wordt het winnende doelpunt verkozen tot lelijkste ooit, dan juicht heel Nederland net zo hard.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren