voetbalzone

‘Als wij de Europa League winnen, dan zou dat ons seizoen wel redden’

Erik van Dam01 mrt 2016, 09:51
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 09:51
Advertentie

De Europa League is aanbeland in de achtste finales en over anderhalve week komen de zestien overgebleven clubs voor het eerst in actie. Voor een aantal clubs is iedere extra ronde mooi meegenomen, maar anderen hebben het vizier echt gericht op de finale en de prijs. Op Liverpool en Manchester United is dat zeker van toepassing en die clubs staan juist nu precies tegenover elkaar.

/

De aartsrivalen dreigen in eigen land naast de prijzen te grijpen en Liverpool verloor afgelopen weekend de Capital One Cup-finale ook nog eens. Kolo Touré weet dat een sprint richting de beker in de Europa League een hele mooie pleister op de wond zou kunnen zijn. “Als ons dat lukt, dan zou dat ons seizoen redden”, zegt de Ivoriaanse verdediger. “Al is de Premier League ook nog geen gelopen zaak.”

“Er komen nog zat wedstrijden aan en er zitten een paar heel belangrijke tussen. Het gaat er nu om dat we de nederlaag tegen Manchester City verteren en ons dan weer richten op de volgende wedstrijd”, aldus Touré. Woensdag is Manchester City weer de tegenstander, maar nu in de competitie en volgens Touré is alles weer mogelijk. “Drie punten pakken is zeker haalbaar. De finale liet zien dat beide teams in staat zijn te winnen.”

Bezig met laden …