voetbalzone

'Als wij honderd miljoen euro betalen, zou iedereen boos zijn op ons'

Bart Kruyt09 sep 2013, 12:20
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2013, 12:20
Advertentie

Real Madrid claimt 91 miljoen euro te hebben betaald voor Gareth Bale, maar Spaanse media raken er steeds meer van overtuigd dat de Welshman wel degelijk meer dan honderd miljoen euro heeft gekost. Barcelona-trainer Gerardo Martino laakte die transfersom: hij noemde het uitgegeven bedrag 'respectloos'. Voorzitter Sandro Rosell kan wel begrijpen waarom zijn coach dat zei.

/

Mocht Real inderdaad 101 miljoen euro hebben betaald voor Bale, dan is de vleugelflitser de duurste speler ooit. "Ik zou nooit zoveel betalen voor een speler", zegt Rosell tegen TV3. "Maar als Real het wel heeft gedaan, dan is dat gebeurd omdat de leden het goed vonden. Daar hebben wij verder niets over te zeggen. Als wij honderd miljoen euro betalen, zou iedereen boos zijn op ons. Maar het is de beslissing van Real Madrid."

Rosell wil geen vuurtje aanwakkeren: de voorzitter is juist blij dat de spanningen tussen Real en Barcelona wat zijn afgenomen, nu José Mourinho is vertrokken uit het Santiago Bernabéu. "Zijn persconferenties waren wel vermakelijk, maar ik vind het niet goed om te praten over een tegenstander zoals Mourinho deed", zegt de preses. "Tijdens de strijd om de Europese Supercup was ik voor Bayern München, want Josep Guardiola is de beste coach uit onze clubgeschiedenis. Ik gun hem het beste."

Bezig met laden …